Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw lectoraat Eiwittransitie aan de slag met voeding van de toekomst

Vanaf 2023 start Martina Sura (Ph.D.) bij Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden als lector Eiwittransitie. Het nieuwe lectoraat heeft als doel om via het toepassen van nieuwe inzichten en technieken de eiwittransitie te versnellen. Hierbij zal een accent worden gelegd op gezond en duurzaam geproduceerd voedsel.

Samenwerken met studenten en werkveld
Sura is geen onbekend gezicht binnen de hogeschool en het werkveld. De geboren Tsjechische volgde haar opleidingen, master en Ph.D. in microbiologie, aan de Universiteit voor Scheikunde en Technologie in Praag. Na haar promotie heeft ze eerst als assistent professor aan dezelfde universiteit gewerkt, voordat zij in Leeuwarden aan de slag ging als docent-onderzoeker bij de opleiding Biotechnologie. “Als lector Eiwittransitie aan HVHL wil ik mij inzetten om onderzoek, onderwijs, werkveld en samenleving te verbinden. Ik ga daarvoor graag nieuwe samenwerkingsverbanden aan om zo de eiwittransitie gezamenlijk mogelijk te maken.”

Microbiologie en biotechnologie als basis
Vanuit voorgaande functies als senior onderzoeker en als docent-onderzoeker, heeft Sura haar kennis van microbiologie en biotechnologie, genetische modificaties en de rol van microben (zoals bacteriën) in de bodem, planten en menselijke gezondheid gericht uitgebouwd. “Deze kennis ga ik actief inbrengen in de eiwittransitie zodat we nieuwe paden gaan bewandelen. Vanuit de nauwe verbondenheid met en mijn liefde voor het onderwijs zie ik volop mogelijkheden om ook vanuit het lectoraat Eiwittransitie een bijdrage te leveren aan de opleidingen van HVHL. Bijvoorbeeld via het integreren van interessante onderzoeksvragen in de onderwijsprogramma’s.”

Voor meer informatie:
Hogeschool Van Hall Larenstein
info@hvhl.nl 
www.hvhl.nl

Publicatiedatum: