"Klein aandeel lokaal geteeld voedsel in Zweedse Gotenburg kan tot veertig keer worden vermenigvuldigd"

"Zelfvoorzienend zijn betekent weerbaar zijn tegen onregelmatigheden in de aanvoer", verklaart circulaire-economiespecialist Emma Danielsson, zo schrijft Trouw. "Het is een toekomstbestendige positie. Niemand weet immers wat ons nog te wachten staat." Het zelfvoorzieningsniveau van de Zweedse stad Gotenburg is 1 procent. Oftewel: 99 procent van het voedsel dat de gemeente verbruikt komt van buiten. 

Echter is er een klein aandeel lokale producenten dat hier verandering in wil brengen, zo brengt Trouw in beeld.  "Zweden", vertelt biologische teler Lilla Jordbruket, "willen komkommers, paprika’s, tomaten. Spinazie. Paksoi en pompoenen. Meer, in ieder geval, dan alleen piepers en knollen. En dat is goed te doen, dat wil zeggen, in ieder geval tot ver in de herfst."

Lees hier het volledige artikel van Trouw


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven