Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Klein aandeel lokaal geteeld voedsel in Zweedse Gotenburg kan tot veertig keer worden vermenigvuldigd"

"Zelfvoorzienend zijn betekent weerbaar zijn tegen onregelmatigheden in de aanvoer", verklaart circulaire-economiespecialist Emma Danielsson, zo schrijft Trouw. "Het is een toekomstbestendige positie. Niemand weet immers wat ons nog te wachten staat." Het zelfvoorzieningsniveau van de Zweedse stad Gotenburg is 1 procent. Oftewel: 99 procent van het voedsel dat de gemeente verbruikt komt van buiten. 

Echter is er een klein aandeel lokale producenten dat hier verandering in wil brengen, zo brengt Trouw in beeld.  "Zweden", vertelt biologische teler Lilla Jordbruket, "willen komkommers, paprika’s, tomaten. Spinazie. Paksoi en pompoenen. Meer, in ieder geval, dan alleen piepers en knollen. En dat is goed te doen, dat wil zeggen, in ieder geval tot ver in de herfst."

Lees hier het volledige artikel van Trouw

Publicatiedatum: