Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees

De Groene Weg komt deze maand in actie voor de Voedselbank. Webshopklanten die in januari voor biologisch vlees kiezen kunnen de Voedselbank steunen. De Groene Weg doneert namelijk €15 aan de Voedselbank voor elke online bestelling (minimale besteding van €50) in januari. Bij De Groene Weg zijn ze van mening dat iedereen goed eten verdient. Daarom steunen ze maar wat graag de voedselhulp in Nederland.

Op LinkedIn geeft De Groene Weg de volgende toelichting: "Bij De Groene Weg verkopen we biologisch vlees, we weten dat dit niet voor iedereen betaalbaar is. Voor veel mensen is kiezen voor biologisch nog steeds een luxe. Biologisch betekent voor ons ook zorg dragen voor je omgeving, met oog voor mens, dier en natuur. Iedereen verdient goed eten. Daarom ondersteunt De Groene Weg deze maand de voedselhulp in Nederland en doneren wij voor iedere bestelling die deze maand in onze webshop wordt gedaan, een bedrag aan Voedselbank Eindhoven."

Eind vorige week zijn een aantal medewerkers van De Groene Weg op bezoek geweest bij Voedselbank Eindhoven. Daar namen ze een kijkje achter de schermen bij de Voedselbank. Wekelijks maken meer dan 800 gezinnen dankbaar gebruik van de diensten van deze Voedselbank en ook is de vraag het afgelopen jaar enorm gestegen. "Het is ongelofelijk om te zien hoeveel voedsel er daar op een dag verwerkt wordt tot pakketten voor de gezinnen. Maar het meest onder de indruk waren wij van de 140 vrijwilligers (13.000 totaal bij de Voedselbank!) die zich dag in dag uit belangeloos inzetten om al die pakketten mogelijk te maken. Veel mensen die hun hele leven al hard gewerkt hebben en nu, na hun pensioen, graag nog iets terug willen doen voor de maatschappij. Wat een toppers!", zo meldt De Groene Weg op LinkedIn.

Allard Bakker, directeur van De Groene Weg, zegt het volgende over het bezoek aan Voedselbank Eindhoven: "Gisteren een lesje nederigheid gehad. We hebben een actie deze maand met onze webshop, waarbij we €15 per order doneren aan de Voedselbank. Ter kennismaking hebben we de voedselbank Eindhoven bezocht. Gesproken met twee zeer gepassioneerde heren die na een succesvol zakelijk leven nu hun tijd inzetten om iets voor de maatschappij terug te doen. Dat iets is dus vele uren per week je inzetten om mensen die het, om wat voor reden dan ook, even niet meer rond gerekend krijgen om in hun primaire behoefte te voorzien. Diep respect voor deze beide heren en alle andere vrijwilligers die zich week in week uit inzetten. We leveren deze maand een bescheiden bijdrage aan dit alles, maar de dankbaarheid is er niet minder om. Dank jullie wel Voedselbanken in Nederland. Eigenlijk zou het in zo'n welvarend land niet nodig moeten zijn."

Voor meer informatie:
De Groene Weg
Den Sliem 1
7141 JE Groenlo
0544 473260
info@degroeneweg.nl 
www.degroeneweg.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven