Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Ekovrienden-initiatief: de biodynamische appelperenboomgaard van Maaike Bischot

Ekoplaza gaat 2023 van start met een initiatief dat een donatie van Ekovrienden meer dan verdient. Maaike Bischot teelt al jaren voor Ekoplaza biodynamische appels en peren. Appels telen in Nederland is door het wisselende weer niet altijd makkelijk. Beschadigde exemplaren kunnen ze bij Ekoplaza niet in de schappen leggen, maar appels weggooien vinden ze zonde. Daarom neemt Ekoplaza de hele oogst af en maken ze van de minder mooie appels sap. Ekovrienden kunnen helpen door dit oer-Hollandse sap in te wisselen voor Eko's. Zo voorkomen ze verspilling én steunen ze appelteler Maaike. BOMEN 

Maaike in de boomgaard. Foto: Ekoplaza.

Udea en Ekoplaza zorgen ervoor dat producten die niet meer verkocht kunnen worden, zoveel mogelijk worden verwerkt in een nieuw product waar de klanten van kunnen genieten. Zo ook voor de appels van Maaike. De mooie appels zijn te vinden in de schappen en de minder mooie exemplaren worden verwerkt in appelsap van het merk Puur NL in het Ekoplaza schap. 

Ekovrienden in actie
Hoe meer mensen meedoen, hoe meer appels gered kunnen worden van verspilling. Ekovrienden kunnen hun punten inwisselen voor dit duurzame initiatief. Voor 150 Eko ontvangt de Ekovriend een fles Puur NL appelsap. Alle Ekovrienden die meedoen ontvangen later in het jaar een uitnodiging om een kijkje te komen nemen bij de Warmonderhof boomgaard in Dronten. Ze kunnen zelf appels plukken of helpen bij het aanplanten van de nieuwe bomen. Van welk ras bomen geplant zullen worden? Dat bepalen de Ekovrienden samen.

De club van Ekovrienden telt al meer dan 100.000 leden. Aanmelden is gratis. 

Bron: Ekoplaza.nl 

Publicatiedatum: