Jerseyhoeve is nu Happy Mrs. Jersey

Vanaf heden is het merk Jerseyhoeve veranderd in Happy Mrs Jersey. De kaas en smaak is nog helemaal hetzelfde, enkel de uitstraling (etiket, banderol en naam) is veranderd.

"De naam Jerseyhoeve is lastig uit te spreken voor mensen over de grens. Daarom werd voor de exportlanden al een andere lijn gevoerd, namelijk Happy Mrs. Jersey. Onder deze uitstraling zat precies dezelfde kaas, alleen dan met een naam die voor buitenlanders wél goed uit te spreken is. Het merk Jerseyhoeve kon je herkennen aan het etiket met een jongetje zittend op een hek. De uitstraling van deze kaas was wat verouderd, omdat die al heel veel jaren meeging. We vonden het dus hoogtijd voor een vernieuwing/restyle van Jerseyhoeve. En die hadden we gewoon al liggen! Happy Mrs. Jersey ziet er fris uit, heeft een prachtige uitstraling, is goed uit te spreken voor iedereen en maakt duidelijk dat de melk van deze kaas afkomstig is van blije jerseykoeien", zo staat op de website van Treur Kaas.

Happy Mrs. Jersey Young Pleasure (was Jerseyhoeve Gorzen), Happy Mrs. Jersey Pinks Enjoy (was Jerseyhoeve Platenaar), Happy Mrs. Jersey Cheerful Lady (was Jerseyhoeve Dieken) en Happy Mrs. Jersey Old Wisdom (was Jerseyhoeve Schorren).

Biologische jerseykaas
Happy Mrs. Jersey is een biologische kaas gemaakt van 100% biologische Jerseymelk. De melk van de jerseykoeien heeft een unieke verhouding van vetpercentage en eiwit en bevat twee keer zoveel vitaminen en mineralen. De kaas heeft daardoor een onderscheidende smaak en ongekende romigheid.

"Jerseykoeien zijn mooi, klein en eigenwijs! Het ras is heel sterk en gaat zeer efficiënt om met haar voeding. Zo gebruiken ze minder voer voor dezelfde hoeveelheid melk. Ze geven in verhouding tot Holstein koeien niet veel melk, maar de samenstelling is erg rijk. Het vet- en eiwitgehalte van Jerseymelk ligt in vergelijking met Holstein koeien 5,9% en 4,2% hoger. Ook heeft Jerseymelk een hoog caroteengehalte, en meer geconjugeerd linolzuur (CLA) wat resulteert in een dubbele hoeveelheid vitamines en mineralen in de kaas. Jerseykoeien stoten 20% minder stikstof uit vergeleken met Holstein koeien voor het maken van 100 kg kaas. De melkproductie van de Jerseykoeien leidt tot een redutie van 11% in landgebruikt, 32% in waterverbruik en 20% in de ecologische voetafdruk."

De Mèkkerstee
De biologische Jerseymelk wordt naar zorgboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp gebracht en hier maken de beste kaasmakers van Nederland op ambachtelijke wijze Happy Mrs. Jersey kaas. Daarbij gebruiken ze vegetarisch stremsel, wordt de kaas gepekeld in zeezout en is de kaas E-nummer vrij.

Het gaat om de volgende 4 varianten:

  • Happy Mrs. Jersey Young Pleasure (was Jerseyhoeve Gorzen): Jong Belegen Jerseykaas van 8 weken oud.
  • Happy Mrs. Jersey Pinks Enjoy (was Jerseyhoeve Platenaar): Belegen Jerseykaas van 16 weken oud.
  • Happy Mrs. Jersey Cheerful Lady (was Jerseyhoeve Dieken): Extra Belegen Jerseykaas van 26 weken oud.
  • Happy Mrs. Jersey Old Wisdom (was Jerseyhoeve Schorren): Oude Jerseykaas van 12 maanden oud.

Hoge kwaliteit kaas
"Dat de kwaliteit van deze jerseykaas hoog is, dat blijkt wel uit de vele awards die deze kaas (met name de oude variant) op zijn naam heeft staan. De Happy Mrs. Jersey Old Wisdom mag zich namelijk meermaals de beste kaas van de wereld noemen (uitgeroepen tijdens de International Cheese Awards in Nantwich) en heeft diverse Gouden Awards gewonnen."

De oude look.

Voor meer informatie:
Treur Kaas
Rietveld 93
3443 XB Woerden
0348 688941
info@treurkaas.nl 
www.treurkaas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven