Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Aantal bio-bedrijven stijgt met 7,6%

De biologische land- en tuinbouw in Polen leeft weer op na de stilstand aan het begin van de coronapandemie. Dit is het resultaat van de popularisering en de grotere beschikbaarheid van bioproducten, in combinatie met het groeiende bewustzijn van de noodzaak van systematische steun voor biologische boeren.

In 2021 bedroegen de biologische landbouwbedrijven in Polen al 5% van het totale landbouwareaal (tegenover 3,5% een jaar eerder) en naderde het aantal bedrijven de 20.000, wat neerkomt op een stijging van 7,6% op jaarbasis.

Uit recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat het aantal biologische landbouwbedrijven (inclusief in de omschakelingsperiode en met een certificaat) in Polen in 2021 ongeveer 20.000 bedroeg. Dat is 7,6% meer in vergelijking met 2020, toen het er 18.600 waren. In de loop van het jaar is ook de oppervlakte grond die bestemd is voor de biologische landbouw in Polen aanzienlijk toegenomen. In 2020 bedroeg het 509.000 ha, en in 2021 nam het toe met 40.000 ha (met 7,9%), tot het niveau van 549.000 ha. Dit betekent dat het aandeel van de voor bio-teelt bestemde grond in het totale landbouwareaal in Polen is toegenomen van 3,5% tot 5%.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: