Bio-teler begint educatieve YouTube-serie

Homegrown Organic Farms presenteert aanstaande vrijdag een nieuwe videoserie op YouTube, Grown by. De serie volgt vier van de telers van het bedrijf tijdens hun teelt- en oogstseizoen en biedt onderweg zowel educatie als vermaak. In de serie komen The Peterson Family, Agustin Cardenas, France Ranch en Pipco Fruit Company aan bod.

"Wij hopen dat klanten en consumenten met deze serie in contact komen en beter begrijpen waar hun fruit vandaan komt en de mensen die het telen leren kennen", aldus Scott Mabs, CEO.

De Petersons zijn een van de telersfamilies die in de nieuwe videoserie aan bod komen

Kijkers maken kennis met het vader en zoon Vern en Erik Peterson die o.a. perziken, pruimen, nectarines en kaki's telen voor Homegrown Organic Farms. Zij waren de eerste steenfruittelers die het Equitable Food Initiative (EFI) certificaat behaalden en onlangs ontvingen zij het Regenerative Organic Certified (ROC) op het niveau Gold.

Agustin Cardenas maakte voor het eerst kennis met de tuinbouw door op het land te werken toen hij in 1984 van Mexico naar de VS verhuisde. Cardenas' passie voor het telen van fruit bracht hem ertoe het land van de ranch van zijn werkgever te pachten en later te kopen. Kijkers zullen genieten van Agustins stralende glimlach en aanstekelijke lach terwijl ze meer leren over de moeilijkheden en successen van de bio-tuinbouw. Agustins farm is EFI-gecertificeerd en streeft naar ROC-certificering voor het steenfruitseizoen van 2023.

Agustin Cardenas, ook te zien in de serie, maakte voor het eerst kennis met de tuinbouw door op het land te werken toen hij in 1984 van Mexico naar de Verenigde Staten verhuisde

Wanneer kijkers afleveringen van France Ranch zien, vinden ze misschien een bekend gezicht in teler John France. John en Cindy France zijn de telersfamilie die in 1998 Homegrown Organic Farms hebben opgericht. Ze behoorden ook tot de eerste telers in Californië die biologisch gingen telen toen ze in 1989 hun familiebedrijf, France Ranch, certificeerden. Homegrown Organic Farms ging in 2021 over op een ESOP, maar France Ranch blijft EFI-gecertificeerde bio-druiven en -citrus telen.

Al meer dan 70 jaar teelt de familie Paul in de Central Valley van Californië als Pipco Fruit Company. Als vierde generatie zet John Paul de erfenis van de familie voort door bio-steenfruit te telen voor Homegrown Organic Farms. Derde generatie en Homegrown categorie directeur Stephen Paul sluit zich aan bij zijn zoon.

"We zijn enthousiast om de verhalen van onze telers op een andere manier te delen", zegt Elise Smith, marketingmanager van Homegrown. "Deze serie geeft kijkers de kans om met onze telers in contact te komen in een unieke setting en elke aflevering zal aanvoelen als een bezoek aan de farm."

De serie start vrijdag om 18.00 uur PST op het YouTube-kanaal van Homegrown. Na het debuut van de serie worden elke vrijdag wekelijkse afleveringen geüpload. Een trailer voor de serie is hier te vinden. 

Voor meer informatie:
Elise Smith
Homegrown Organic Farms
+1 559 306 1777
marketing@hgofarms.com
www.hgofarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven