Land van Ons neemt grond van Friese bio-boer over

Burgercoöperatie Land van Ons heeft 35 hectare landbouwgrond aangekocht in Bakkeveen, Friesland. De percelen zijn gelegen op de grens van Friesland, Drenthe en Groningen. Het gebied kenmerkt zich door een afwisseling van natuur (met bossen, vennetjes en heide) en landbouwbedrijven.

Een deel van de percelen zal worden omgezet naar akkerpercelen. De grond is zeer geschikt voor granen, maar ook bijvoorbeeld voor boekweit en huttentut. We gaan heggen planten, akkerranden met inheemse bloemen zaaien en waterpoelen aanleggen, zo meldt de coöperatie in een LinkedIn-bericht.

 

Het land is gekocht van Maatschap Rozema-Kist. Biologische melkveehouder Geert Rozema blijft de komende jaren de gronden beheren en voorbereiden voor een natuurinclusief werkende jonge boer.

Land van Ons voorzitter Franke Remerie: ‘Deze biologische boer heeft geen opvolger. Dat maakte de kans groot dat het bedrijf bij verkoop versnipperd zou worden. Als burgers willen wij helpen om op zo’n kwetsbare plek zo natuurinclusief mogelijk te boeren. Daarom nemen wij het bedrijf over en gaan we samen op zoek naar een nieuwe jonge boer die hiermee aan de slag wil.’

Bron: LinkedIn Land van Ons


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven