Groeiende populariteit vegan-bio en glutenvrije alternatieven voor kerstlekkernijen

Het Bonvita kerstassortiment was dit seizoen een groot succes, vertelt Erik van Luyn namens het in Tiel gevestigde bedrijf. "Steeds meer klanten kiezen voor vegan-bio en glutenvrije alternatieven voor hun kerstlekkernijen. Een belangrijke reden voor het succes is vanzelfsprekend de heerlijke smaak van de producten. De kerstchocolade ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar smaakt ook romig zacht."

Kransjes in de kerstboom
Even was de producent bevreesd dat de verkopen zouden lijden onder de inflatie en de algemene verminderde bestedingen in natuurvoedingswinkels, maar gelukkig gold dit niet voor Bonvita. Erik: "Klanten hebben er duidelijk voor gekozen zichzelf een verantwoorde en lekker kerstchocoladekransje, -boompje, -sterretje of andere chocoladebeleving te gunnen."

Een andere factor voor het succes van Bonvita is volgens hem de veelzijdigheid van de producten. "Uit reacties van consumenten maken we op dat kransjes zeer traditioneel aan de kerstboom worden gehangen en dat veel mensen de figuurtjes ook gebruiken voor decoratie van thuisbakproducten zoals cake en koekjes en ook voor het maken van vegan chocolademelk en andere recepten. De grotere producten zoals de versierde kerstbomen, worden ook vaak als cadeautje gekocht."

Hij geeft aan dat het de medewerkers van Bonvita een fijn gevoel geeft dat de producten worden gewaardeerd. "Iedereen heeft, in zijn of haar eigen discipline, gezorgd voor mooie eindproducten. Sommige collega's zijn gefocust op de inkoop van de meest duurzame grondstoffen van prima kwaliteit, terwijl anderen met witte vegan chocolade witte kerstbomen op bruine chocolade tekenen. De tijd voor Sinterklaas en Kerst is altijd een drukke periode. Nu kunnen we kort op adem komen en vervolgens door met het produceren van Valentijnsharten en Paaseitjes. Ter afsluiting wensen we iedereen gezellige feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar!"

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
06 21833332
e.vanluyn@bonvita.com  
www.bonvita.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven