Ook nieuw: zeezoutboter en truffelboter

Van de Koe breidt boterassortiment uit met een vegan variant

Tholen - Vlak voor de feestdagen introduceert Van de Koe twee nieuwe boters om op stokbrood te smeren of te gebruiken als finishing touch in gerechten. De al bestaande tomatenboter en kruidenboter én een biologische boter in de vorm van een kerstklokje - leuk voor het kerstontbijt - maken het kerstassortiment compleet. Maar de meest opvallende toevoeging is een vegan variant van de bekende kruidenboter.

Vegan variant
Roel Kramer vertelt dat hij in aanvankelijk zelf aan de slag ging met het ontwikkelen van de vegan variant. Omdat het echter om een totaal ander productieproces gaat dan dat van de boters, waar hij zelf de faciliteiten niet voor heeft, ging hij op zoek naar een productiepartner.  Er is veel werk gestoken in het ontwikkelen van een recept dat rijmt met de aanpak van Van de Koe. "We willen de producten zo clean mogelijk houden, zonder palmolie en onduidelijke ingrediënten. En wat me in eerste instantie tegenhield om een vegan spread te maken, was dat ik bang was te moeten knutselen met allerlei toevoegingen", legt Roel uit. Toch bleek het mogelijk om met relatief weinig ingrediënten een lekkere plantaardige spread te maken die niet onderdoet voor de kruidenboter van Van de Koe. "Er zit raapolie, sheabutter en kokosolie in, een beetje lecithine als bindmiddel, peterselie, bieslook, knoflook, citroen en zout en peper."

Echte truffel
Roel ging met Ekoplaza om tafel om een mooi kerstassortiment samen te stellen. Een zeezoutboter mocht niet ontbreken, die wordt gemaakt met Keltisch zeezout uit de Guérande-streek in Bretagne. Verder kwam er een truffelboter, waar echte biologische Italiaanse truffel in is verwerkt. De zeezoutboter zal in het vaste assortiment blijven, de truffelboter blijft een 'feestdagen-variant'.

De boters liggen sinds vorige week in de winkels van Ekoplaza en Ekoplaza Foodmarqt. Na de feestdagen zal de zeezoutboter naast de kruidenboter en de tomatenboter in het assortiment blijven. En ook de vegan variant blijft verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
Van de Koe
Roel Kramer
roel@vandekoe.nl 
www.vandekoe.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven