Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Verbetering teelt bio-zoete aardappel in South-Carolina

Biologisch telen wordt steeds populairder, maar biedt zoete aardappeltelers in de Amerikaanse staat South Carolina minder opties om onkruid en aaltjes te bestrijden dan met conventionele teeltmethodes.

Om biologische telers nieuw gereedschap te geven tegen deze ziekten en plagen, heeft een team van de Clemson University een subsidie van $747.280 ontvangen van de United States Department of Agriculture National Institute of Food and Agriculture’s (USDA-NIFA) Organic Transitions Program. 

Het onderzoek richt zich op het gebruik van anaerobe bodemontsmetting, een nieuwe soort folie en zoete aardappelklonen om het zuidelijke wortelknobbelaaltje en onkruidplagen in de biologische zoete aardappelteelt te bestrijden.

"Ons doel op de lange termijn is het ontwikkelen van een geïntegreerde benadering in de zoete aardappelteelt waarin deze technieken worden gecombineerd," zegt Matthew Cutulle, project director en onkruidwetenschapper bij Clemson, gestationeerd bij het Coastal Research and Education Center in Charleston, South Carolina. "Ons onderzoek, uitbreiding daarvan en voorlichting zullen leiden tot effectieve managementstrategieën om de biologische zoete aardappelteelt toe te laten nemen."

Anaërobe bodemontsmetting (ASD) is een strategie voor het beheer van bodemgebonden ziekten die doeltreffend is gebleken tegen een groot aantal ziekteverwekkers in biologisch geteelde gewassen.

Het effect van ASD met geselecteerde klonen zal worden geëvalueerd op het moment van verplanten, 1, 2 en 3 weken na het verplanten en na beëindiging van ASD. Wetenschappers zullen lokale CO2-bronnen bestuderen op hun vermogen om de omvang en populatiedichtheid van SRKN en onkruid in zoete aardappelvelden te verminderen.

Folie helpt de bodemtemperatuur te regelen, vermindert bodemerosie, verdamping, uitspoeling van meststoffen en onkruidproblemen, en verhoogt de kwaliteit en de opbrengst. Tijdens deze studie zullen de onderzoekers het effect van nieuwe plastic materialen voor de bestrijding van onkruid evalueren. Ze zullen ook beste praktijken van ASD, plastic materiaal en verbeterde zoete aardappellijnen integreren om het effect op onkruidplagen en aaltjesonderdrukking te bepalen.

De in deze studie gebruikte klonen hebben een verbeterde weerstand tegen zowel het zuidelijke wortelknobbelaaltje als tegen onkruidplagen.

Deze studie zal worden uitgevoerd op teeltbedrijven en in het Coastal Research and Education Center en het United States Vegetable Lab in Charleston.

Voor meer informatie: news.clemson.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven