Mogelijkheden voor 'Bio-plein' worden bekeken

Al ruim zestig aanmeldingen voor Zeeuwse Fruitteeltdag

Over zes weken vindt na vier jaar weer de Zeeuwse Fruitteeltdag plaats. De vakbeurs voor de professionele fruitteelt voorziet duidelijk in een behoefte: al ruim zestig standhouders hebben zich aangemeld en er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Daarnaast wordt bekeken of een speciaal ‘Bio-plein’ kan worden ingericht, zo meldt NFO.

De Zeeuwse Fruitteeltdag 2023 vindt op donderdag 26 januari plaats in de Zeelandhallen in Goes. De voorbereidingen voor het evenement, dat wordt georganiseerd door de NFO en de Kring Zuid-West, zijn al enige tijd in volle gang. "Er komt behoorlijk wat bij kijken", vertelt Jeannet Mulder van de NFO. "Onder meer het werven van de standhouders, het indelen van de beurs en het regelen van de stands vergt veel tijd. Daarbij zetten we vol in op promotie en brengen we het evenement onder meer onder de aandacht via deze nieuwsbrief, via het vakblad Fruitteelt en via sociale media. Iedereen is welkom, ook telers en geïnteresseerden van buiten Zeeland. En niet onbelangrijk: de toegang is gratis. We hopen en verwachten zo’n 750 bezoekers te mogen ontvangen."

Op dit moment hebben zich ruim zestig standhouders aangemeld voor de beurs. Het gaat om bedrijven uit allerlei ‘hoeken’: machines, watertechniek, afzet, boomkwekerij, elektrotechniek, koeling, verzekeringen, et cetera. "De standhouders komen uit het hele land en vormen een mooie afspiegeling van wat de sector te bieden heeft", zegt Mulder. "Daarnaast bekijken we momenteel de mogelijkheden voor het inrichten van een ‘Bio-plein’, met standhouders die zich richten op de biologische fruitteelt. Duidelijk is in ieder geval dat het een mooie en gevarieerde beurs gaat worden. En het is voor leden ook een ideale gelegenheid om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de NFO. Ook wij zijn op de beursvloer aanwezig met een stand."

Tom van der Meer, voorzitter van de NFO Kring Zuid-West, is tevreden over de animo voor de beurs. "Het loopt zeer goed met het aantal aanmeldingen; daar zijn we blij mee. We kunnen stellen dat de Zeeuwse Fruitteeltdag sowieso doorgaat. Ik kijk ernaar uit!"

Aanmelden kan via info@nfofruit.nl 

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven