Vlaamse bio-bedrijven nemen actief deel aan realisatie eiwitactieprogramma

De realisatie van het eiwitactieprogramma, dat kadert in de Vlaamse eiwitstrategie 2021-2030, draait op volle toeren. De bio-sector neemt hier actief aan deel, want bij verschillende van de samenwerkingsprojecten zijn ook bio-bedrijven betrokken. 

In februari 2021 lanceerde de toenmalige minister van landbouw, Hilde Crevits, de Vlaamse eiwitstrategie 2021-2030. Deze eiwitstrategie wil eiwitten, van productie tot consumptie, verduurzamen en diversifiëren en kreeg enkele maanden geleden al een vervolg met het eiwitactieprogramma 2022. Het programma telt momenteel 76 acties van verschillende actoren uit het beleid, de keten, het middenveld en het onderzoek om stappen vooruit te zetten bij de eiwitvoorziening, -verwerking en -consumptie. En de realisatie van het eiwitactieprogramma draait op volle toeren!

Van deze 76 acties ontvangen 19 samenwerkingsprojecten van het Departement Landbouw en Visserij steun om hun voorstel voor een meer duurzame en lokale eiwitvoorziening te realiseren. De acties zijn verdeeld over de zes strategische doelstellingen van de eiwitstrategie: duurzaam diervoeder, duurzame dierlijke productie, meer plantaardige eiwitten, meer nieuwe eiwitten, meer productdiversiteit en duurzame eiwitconsumptie. 

Ook heel wat bio-bedrijven doorheen de keten hebben zich geëngageerd om hier aan mee te werken. De keuze voor meer plantaardige en lokale eiwitten past dan ook mooi bij de doelstellingen en principes van de bio-sector.

Klik hier om alle lopende projecten te bekijken.

Foto: Dreamstime

Bron: BioForum 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven