Het Italiaanse F.lli Annovi richt zich op internationale markt

Mestverspreiders voor organische bemesting

Met een afzet die afhankelijk van het jaar tot 50% in het buitenland plaatsvindt, is het Italiaanse F.lli Annovi een vaste waarde als fabrikant en leverancier van mestverspreiders. "Het bedrijf werd in 1960 opgericht door mijn vader Marino en in deze 62 jaar hebben we ongeveer 50.000 machines verkocht", vertelt Franco Annovi aan op de Interpoma beurs. "Vanaf het begin waren we gespecialiseerd in mestverspreiders." 

Franco Annovi

Organische mest en compost kunnen met de machines van F.lli Annovi gemakkelijk en gelijkmatig worden verdeeld in boomgaarden of op percelen waar groenten worden geteeld. "Het zijn degelijke en simpele werktuigen. Telers kunnen die zelf onderhouden, maar onderhoud moet maar heel sporadisch gebeuren. We exporteren naar 32 landen over de hele wereld en ook vanuit de biologische sector neemt de vraag toe." 

Met zijn internationale focus maakt het bedrijf deel uit van Cermac, het consortium van Italiaanse fabrikanten van technologieën en producten voor de land- en tuinbouw.

Marino Annovi bouwde en patenteerde een eerste mestverspreider met turbine in 1962 en daarna ook ander landbouwgereedschap zoals zelfladende aanhangwagens voor voer en gemotoriseerde maaiers.

De daaropvolgende mechaniseringsevolutie en Marino's vastberadenheid om de fysieke inspanning van mens en dier te vervangen door mechanische middelen, droegen bij aan de natuurlijke groei van het bedrijf. Begin jaren ‘60 werden de eerste mestverspreiders met turbines gefabriceerd en het succes was zo groot dat er begin jaren ‘70 dagelijks meer dan 10 machines werden geleverd. Het was in deze jaren dat het assortiment werd uitgebreid: van kleine machines voor gebruik in druivengaarden tot grote machines voor grotere bedrijven of loonwerkers. 

Staal, kettingen, hout: eenvoudige elementen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn

Het bedrijf houdt zich vandaag bezig met het ontwerp en de bouw van landbouwmachines en meer bepaald turbine-mestverspreiders met afmetingen van 2,5 tot 23 kubieke meter, mestverspreiders met achterrol, stropakkers en gesloten mengmestverspreiders voor halfvloeibare producten zoals olijvenpulp of groente- en fruitverwerkingsafval. 

Voor meer informatie:
F.lli Annovi
Via Corletto, 10/A
41043 Formigine (Modena) - Italië
Tel: +39 (0)59558082
info@annovisrl.com 
www.annovisrl.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.