"Als je denkt alles te weten over boeren en hun beroep, dan ga je in deze aflevering terug naar de schoolbanken"

C&R Podcast met Poppe Braam

"Boeiend, leerzaam en schokkend. Zo kun je onze nieuwe aflevering van C&R Podcast noemen met biologische boer Poppe Braam", aldus podcastmaker Raymond Lorié. Poppe reageert op LinkedIn zelf ook enthousiast: "Wat een geweldige ervaring om met jullie te werken. Professionals."

Poppe Braam

Op de website van C&R Podcast staat de volgende toelichting: 

"Als je denkt alles te weten over boeren en hun beroep, dan ga je in deze C&R Podcast aflevering met biologische boer Poppe Braam, terug naar de schoolbanken.

Dat er het nodige moet veranderen in agrarisch Nederland is een open deur. Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal en Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben de handen aan de politieke ploeg geslagen. Maar zijn de boeren bereid om stappen in een andere richting te zetten. Immers schaalgrootte was na de Tweede Wereldoorlog lang de maat der dingen. Onze C&R podcast met Poppe Braam, socioloog en geslaagd bio-ondernemer maakt duidelijk dat er kansen liggen, dat veranderingen noodzakelijk zijn en dat je met geld niet alles kunt kopen als het gaat om het behoud van de natuur en het creëren van een gezonde leefomgeving voor mens en dier.

Braam introduceert naast groot- en kleinschalig de term ideaalschalig. En hij gaat in op de verspilling in de vee- en pluimveesector. Vriendelijk maar beslist geeft hij aan dat de tijd van diepgaand onderzoeken en verregaande compromissen ons op steeds grotere afstand zal zetten. Handelen is de boodschap!"

Klik hier om aflevering 16 'Minder doen en meer krijgen' met Poppe Braam van DID-IT te beluisteren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven