Nieuw: Kaasfondue van de Mèkkerstee

Tholen - Nieuw in het assortiment van de Mèkkerstee is de biologische kaasfondue. Deze kant-en-klare kaasfondue is gemaakt met biologische geitengatenkaas de Mèkkertaler en Mèkkerstee Belegen geitenkaas. Voor de productie van de kaasfondue werkt de in Ouddorp gevestigde biologische zorgboerderij samen met de Kleinstesoepfabriek in Leek. De kaasfondue bevat geen alcohol, waardoor hij ook zeer geschikt is voor kinderen.

Verwaarding B-keuze
Een mooie bijkomstigheid is dat met dit nieuwe product ook meteen voedselverspilling tegen wordt gegaan, vertelt Krijn Vermaas namens de Mèkkerstee. "De Mèkkertaler is een kaas die wel eens de neiging heeft om door te groeien. Daardoor hebben we met regelmaat wat B-keuze kaas. We zochten een manier om deze kazen toch te kunnen verwerken. Grootschalige verwerking tot rasp of andere bijproducten vonden we zonde, want met de smaak van de kaas is niks mis. De B-keuze kazen zijn qua formaat alleen niet geschikt om in de winkels te verkopen. Daarom besloten we om deze kazen tot een kaasfondue te verwerken."

Samenwerking met Kleinstesoepfabriek
De Kleinstesoepfabriek produceert de kaasfondue voor de Mèkkerstee. "Het is een vrij complex product en de Kleinstesoepfabriek heeft al de nodige ervaring met de productie van kaasfondue. We hebben in de zomer contact gezocht met ze en zijn er wat proefjes gedaan en het was meteen raak. Naast de Mèkkertaler is er een wat oudere kaas toegevoegd. Het is een hele mooie combi: de zoetigheid van de gatenkaas de Mèkkertaler en de belegen kaas geeft hem wat meer pit."

Alcoholvrij en kant-en-klaar
Er is ook bewust gekozen voor een alcoholvrije variant, geeft Krijn aan. "Qua receptuur was dit de lekkerste variant. En het alcoholvrije aspect maakt hem ook zeer geschikt voor kinderen en voor iedereen die niet van alcohol houdt." Het gaat om een kant-en-klare kaasfondue. "Dat maakt het qua gebruiksgemak echt ideaal. Je hoeft het alleen in een pannetje op te warmen."

De kaasfondue is verkrijgbaar via Treur Kaas. "Dit is onze vaste afnemer. We richten ons onder meer op de speciaalzaken. We hopen begin volgend jaar ook bij de Landwinkel hiermee te starten. De klanten die rechtstreeks bij ons bestellen zijn ook enthousiast." Krijn besluit door aan te geven dat er volgend jaar mogelijk ook een koekaasvariant ontwikkeld zal worden. "Dan kunnen we er een 'kaasfonduo' van maken."

Voor meer informatie:
Krijn Vermaas
De Mèkkerstee
Hofdijksweg 34A
3253 KB Ouddorp
0187 684050
krijn.vermaas@demekkerstee.nl 
www.demekkerstee.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven