Meeloopdag 2 februari voor jongeren die straks vooraan willen staan in de landbouw

Studiekeuze: biodynamische landbouw?

Voor jongeren die warmlopen voor een baan in de biologische of biodynamische landbouwsector, houdt Warmonderhof donderdag 2 februari een meeloopdag. In één dag ervaren de jongeren het leren, wonen en werken, dat door Warmonderhof als totaalconcept wordt aangeboden op het biodynamische landbouwbedrijf in Dronten. 

Warmonderhof is een MBO die valt onder de Aeres Groep, een van de grootste groene opleiders van het land. Een ruim 80 hectare groot biodynamisch landbouwbedrijf, dat al sinds 1947 bestaat, vormt de basis van de opleiding. 's Morgens krijgen de studenten de theorie aangeboden en 's middags gaan ze de tuinbouw, veehouderij, fruitteelt of akkerbouw in, onder supervisie van de praktijkbegeleiders. De studenten wonen op het erf.

Twee organisaties
De opleiding wordt gevormd door twee organisaties: Stichting Warmonderhof die het landbouwbedrijf, een boerderijwinkel en de woonderij beheert, en Aeres MBO Dronten Warmonderhof die de theorielessen, externe stages en en het praktijkleren verzorgt. Samen worden ze kortweg aangeduid als 'Warmonderhof'.

Wereldwijd in uiteenlopende groene beroepen
Tachtig procent van de studentenpopulatie van Warmonderhof komt niet uit een landbouwgezin. Door op de Warmonderhof te wonen, werken en leren tegelijk, verbinden jongeren zich in vier jaar tijd met grond, gewassen en dieren, en zijn ze na hun diplomering klaar voor een toekomst als leidinggevende of ondernemer in de brede biodynamische sector. Oud-studenten van Warmonderhof werken overal ter wereld in de meest uiteenlopende 'groene' beroepen. Van boerderijen tot zadenfirma's, natuurvoedingswinkels, adviesbureaus, landbouwzorgorganisaties, groothandels, verwerkende bedrijven en vakorganisaties. Door hun andere manier van kijken naar de landbouw, maken zij het verschil voor de landbouw van de toekomst.

Jongeren die willen meelopen, kunnen zich aanmelden via deze pagina.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven