De Bolster haalt groeikapitaal op bij eigen achterban

De 100% biologische zaadveredelaar De Bolster gaat groeikapitaal ophalen bij klanten, leveranciers en overige investeerders. Zo betrekt De Bolster haar netwerk in het verwezenlijken van de missie. De zeggenschap wordt ondergebracht in een coöperatie, waarmee De Bolster zorgt dat het bedrijf zelfstandig verder kan groeien.

Specialist in biologische zaden
De zaden die De Bolster produceert, zijn biologisch gecertificeerd en geheel vrij van GMO (genetische modificatie). Het bedrijf kiest ervoor 100% biologisch te telen. De Bolster is ervan overtuigd dat het huidige landbouwsysteem niet houdbaar is voor de makers, de eters en de planeet. Het gebruik van pesticiden leidt immers tot neuro-degeneratieve aandoeningen, de voedingswaarden van het voedsel zijn door intensieve landbouw drastisch gedaald en van de oorspronkelijke biodiversiteit in Nederland is nog maar 15% over. De Bolster wil haar Europese klanten laten zien dat toekomstbestendige landbouw, waarin juist wordt samengewerkt met de natuur, wel degelijk mogelijk is, door telers succesvol voedsel te laten verbouwen met groeikrachtige, biologische zaden.

Innovatieve veredeling
Nederland kent een rijke historie op het gebied van veredeling en staat internationaal bekend om haar innovatieve plantenrassen. De gewassen die in ons land ontwikkeld worden zijn over het algemeen resistent tegen ziektes en geven hoge opbrengsten. Dat maakt de zaden geliefd op de internationale markt. In 2019 noemde zakenbank ABN AMRO zaadveredeling zelfs 'het goud in de polder'.

Toekomstplannen
Steeds meer Europese landbouwers ontdekken dat het gebruik van biologische zaden noodzakelijk is geworden voor een succesvolle teelt. De omzet van De Bolster is sinds 2017 dan ook verdubbeld en naar verwachting zal deze trend zich doorzetten. Afgelopen jaren heeft De Bolster geïnvesteerd in de hoofdlocatie in Epe en een biologisch zaadproductiebedrijf in Moldavië, maar om de onvermijdelijke groei in vraag naar bio-zaden voor de landbouw aan te kunnen, is er meer nodig.

Algemeen directeur Frank Vosselman licht toe: "De komende jaren is uitbreiding nodig van machines, personeel en ruimte om de geprognotiseerde omzet te realiseren. De behoefte aan extra financiering voor deze investeringen valt samen met onze ambitie om meer mensen te betrekken in de beweging naar toekomstbestendige landbouw. Juist samen kunnen we op steeds grotere schaal laten zien dat biologisch kan en hoe het kan. Niet alleen in Oostenrijk – Europees koploper in bio-landbouw, waar nu al meer dan een kwart van de landbouw biologisch gecertificeerd is – maar door heel Europa!"

Voor meer informatie:
De Bolster 
Oude Oenerweg 13
8161 PL Epe
+31 (0)578 621 433
info@bolster.nl 
www.bolster.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven