Robot One – precisielandbouw in de praktijk

De agrarische sector in Nederland is op dit moment volop in transitie. Differentiatie en specialisatie, aspecten die volop intrede in de sector maken. Door deze toenemende verfijning spelen robotisering en datamanagement een steeds grotere én belangrijkere rol in de landbouw. Een akkerbouwer of loonwerker wil uiteraard graag weten hoe in te spelen op deze ontwikkeling. Hoe past een robot binnen het bedrijf, waar zitten de voordelen en hoe werkt het eigenlijk?

In het onderstaande filmpje is de Robot One te zien, een slimme landbouwrobot. Speciaal ontworpen om onkruid te bestrijden zonder het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De robot herkent planten en onkruiden. Met een breed aanbod aan bijbehorende machines, zoals rotorkopeg, boor, frees, schoffel of vingerwieder voert de robot vervolgens de juiste handeling uit om het onkruid te verwijderen. Dit op een werkbreedte van drie meter. Arjen van Buuren, akkerbouwer, en Arend Koekoek, ontwikkelaar, vertellen over de samenwerking die is ontstaan. Kijk het filmpje en kom erachter hoe de robot van toegevoegde waarde is voor jouw bedrijf.

CIV Groen Praktijkcluster Agro is een samenwerkingsverband van ondernemers, de groene mbo-onderwijsinstellingen en de overheid op het gebied van praktijkinnovatie, arbeidsmarkt en onderwijsvernieuwing. Deze film is onderdeel van het project 'inzet datascience' in het onderwijs en is mede mogelijk gemaakt door de WUR en Groenpact, programma digitalisering & technologie.

Voor meer informatie: m.van.bree@civ-groen.nl en www.civ-groen.nl/agro 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven