Neleman Bobal één van de geselecteerde wijnen

EW's 60 beste wijnen van 2022: minder dan de helft biologisch

Wijnschrijver Nicolaas Klei koos dit jaar opnieuw zestig wijnen voor het overzicht van de beste wijnen van 2022, zaterdag 3 december jongsleden gepubliceerd in Elsevier Weekblad. Neleman Single Vineyard Bobal is één van de geselecteerde wijnen. Van de zestig wijnen is minder dan de helft gecertificeerd biologisch. Er valt dus nog veel te verbeteren in het verminderen van het gebruik van pesticiden en herbiciden in wijngaarden. Dat sterkt Neleman in haar missie: Biologische wijn voor een mooiere wereld.

Nicolaas Klei proefde dit jaar 741 wijnen uit alle windstreken en had mooie woorden voor de Bobal van Neleman: "Druif bobal komt al eeuwen voor hier in Zuidoost-Spanje, maar slechts in handen van een invoelend wijnmaker geeft hij helder smakende wijn vol rood fruit, met een vleug leer en zware shag in het bekoorlijke bouquet."

Neleman Single Vineyard Bobal is een heerlijk spannende rode wijn, gemaakt van de Valenciaanse bobaldruif. De wijn sleepte al vele gouden medailles en hoge scores van internationale wijnschrijvers in de wacht en is een prachtige fles voor bij elk kerstdiner. 

Bodegas Neleman, Casas del Rey - Valencia
De wijngaarden van Neleman zijn gelegen in Casas del Rey in een van de hoogstgelegen gebieden van de regio: Parque Natural de las Hoces del Cabriel, waarvan een deel beschermd biosfeerreservaat van de UNESCO is. Derrick Neleman, founder van Bodegas Neleman, komt hier al 20 jaar en nam ruim 8 jaar geleden het wijnhuis over, wat tot dan toe fungeerde als coöperatie. Mede dankzij investeringen van zo’n 5.000 aandeelhouders is het wijnhuis duurzaam gerenoveerd om topwijn te maken van onder andere de lokale bobaldruif. Zo zijn er T5-vaten geïnstalleerd, die ook worden gebruikt door topwijnhuizen als Tempos Vega Sicilia en Dominio Pingus, beide uit Ribera del Duero.

Neleman Single Vineyard Bobal is online verkrijgbaar via www.neleman.org, in de Neleman winkels in Amsterdam, Utrecht en Zutphen en via diverse verkooppunten. Adviesprijs € 13.29

Voor meer informatie: www.neleman.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven