Onderzoek brengt bio-groenteteler Frank de Koning stap dichterbij preventief bestrijden bladluis

"Ik heb in dit KijK-onderzoek van dichtbij ervaren dat ‘Micromus variegatus’ aanslaat in mijn gewas", zegt bio-groenteteler Frank de Koning in een video. "Daarmee is de eerste stap gezet naar een nieuwe bestrijder tegen bladluis. Het bevestigt de noodzaak van gewasoverstijgend onderzoek. Bladluis is immers een probleem in meerdere teelten."

Margreet Schoenmakers, programmamanager Innovatie Water en Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland, stelt in de video waarin het over de resultaten uit een onderzoek naar preventieve bladluisbestrijding gaat: “Binnen onze geïntegreerde teeltsystemen zijn we afhankelijk van een krimpend pakket aan chemische gewasbeschermingsmiddelen. Binnen dit onderzoek, maar ook in andere onderzoeken, ontwikkelen we kennis om die afhankelijkheid te verminderen. Een robuuster systeem vergroot de teeltzekerheid."

Bekijk hieronder de video over het project van Kennis in je Kas. Het project draait om een stabieler ecosysteem om de opmars van plagen als bladluis te voorkomen of onderdrukken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven