"De gastvrijheid en rijke cultuur is wat mij zo aantrekt aan Pakistan"

From the Source bestaat 12,5 jaar

Tholen - From the Source, bulkleverancier van Himalayazout en bekend van het merk Bergzout, bestaat 12,5 jaar. Abbas Jafri begon in 2010 met de focus op bulkleveringen van Himalayazout aan onder meer private labels en specerijenproducenten in Europa. "Met de introductie van ons merk Bergzout begonnen wij een paar jaar later ook met het leveren van consumenteneenheden voor de biologische markt." Op de korte termijn staat uitbreiding van het Bergzout assortiment in de planning. "Hiermee zullen we de biologische markt van meer mooie Bergzout producten voorzien."

Een waar avontuur
Bergzout is een familiebedrijf. "Mijn vader heeft de leiding over de fabriek in Pakistan. Hiermee is de brug tussen de operaties in Pakistan en Nederland gemaakt." Het begon voor Abbas als een avontuur en hij had nooit verwacht dat het zo uit zou pakken. "Ik wilde echt graag zelf gaan ondernemen en besloot het een kans te geven. Ik was al bezig met grondstoffen uit Pakistan, een land dat ik heel goed ken, omdat ik zelf half-Pakistani ben en er tot mijn 16e gewoond heb, toen ik vanuit een bio-groothandel de vraag kreeg of ik ook Himalayazout kon leveren. Toen is de bal gaan rollen en naarmate de vraag groter werd besloot ik op een gegeven moment zelf te gaan produceren. Het avontuur om dit alles voor elkaar te krijgen, het contact met de mensen in Pakistan, de gastvrijheid en rijke cultuur daar is wat mij zo aantrekt aan Pakistan en wat mijn werk zo leuk maakt."

Abbas geeft aan dat From the Source een uniek product biedt. "Onbewerkt Himalayazout, volledig traceerbaar, direct van de bron. Himalayazout is het meest zuivere zout dat er is. De smaaksensatie van Himalayazout is anders dan bij andere natuurzouten. Het is zacht van smaak met een sterk zout effect, waardoor de smaken van gerechten uitstekend naar voren worden gebracht. Wij zijn trots op hoe wij zout, een 'simpel product', op eerlijke wijze aan de markt bieden."

Korte keten, van mijn tot winkel
Hoe gaat From the Source precies te werk? Abbas: "We beheren de keten van mijn tot winkel voor een zuiver product. Om Himalayazout van de hoogste kwaliteit te verkrijgen, reizen wij naar de mijnen in de provincie Punjab. Vanaf het begin is dit een onmisbaar aspect van hoe wij te werk gaan. Na zorgvuldige selectie van ruwe zoutblokken door onze inkopers wordt de grondstof in onze fabriek in Pakistan verder verwerkt."

From the Source maalt zout dat miljoenen jaar geleden is gestold, een tijd waarin er geen vervuiling was en het zeewater puur was. "Het Himalayagebergte moest zich nog vormen. Een bijzonder product dus. Het ene Himalayazout is het andere niet. Verschillende mijnen en ook lagen in afzonderlijke mijnen leveren zout van zeer variërende kwaliteit. Niet alle Himalayazout is geschikt voor consumptie. Echter, wanneer het zout eenmaal gemalen is, ziet de gemiddelde inkoper of consument dat niet direct terug. Daarom zijn wij er bij de mijn al bij. De markt voor Himalayazout in Pakistan en Europa heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Met de stijgende vraag en aanbod is kwaliteit bewaken voor handelaren des te belangrijker. Hierin bewijst From the Source haar meerwaarde."

Abbas vertelt dat het deskundige personeel van From the Source bij de selectie van de ruwe grondstof het verschil maakt. "Wij beheren het gehele proces van sourcing tot aan levering aan onze klanten en dragen daarvoor de verantwoordelijkheid. Zonder tussenkomst van derden wordt de keten kort gehouden. Zo zorgen wij, met oog op de consument, voor efficiency en hoge kwaliteit. Dit geheel onderstrepen wij met een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem." Alle leveringen van bulk en Bergzout consumenteneenheden vinden vanuit het depot in Nederland plaats, conform EU regelgeving voor foodstuffs.

Voor meer informatie:
From the Source B.V.
Mozartlaan 27
1217 CM Hilversum
contact@bergzout.nl 
www.fromthesource.eu | www.bergzout.nl 
Instagram 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven