Exotifruit EU start Spaanse afdeling

Tholen - Drie jaar terug startte Exotifruit EU als AGF-im- en exportbedrijf op de Nederlandse markt. Inmiddels heeft het jonge bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Zo is oprichter Boy Stuijfzand onlangs naar Spanje verhuisd om daar een Spaanse afdeling van het bedrijf te starten. "Voor ons is dit een hele mooie stap. Boy zit bovenop de producten en kan alle Spaanse leveranciers af om zelf de producten te keuren. We kunnen onze klanten - zowel binnen als buiten Europa direct vanuit Spanje beleveren", vertelt sales manager Melvin Middelham.

Het specialisme van Exotifruit EU is dan ook citrus en dat jaarrond. "We importeren het hele pakket vanuit Spanje, Argentinië en Zuid-Afrika. Daarnaast voeren we jaarrond limes uit Brazilië, Mexico en Colombia. Dat is nu nog vooral conventioneel, maar we willen de komende tijd ook continuïteit in ons bio-assortiment gaan brengen", vertelt Melvin. "Aanvullend bieden we ook gember uit China en Brazilië en bananen uit de Dominicaanse Republiek aan, dus we hebben een mooi pakket om mee aan de weg te timmeren."


Boy en Melvin tijdens de Fruit Attraction in Madrid

Een niche-product waarmee Exotifruit zich de afgelopen jaren eveneens kon onderscheiden waren de Chocolade Navels vanuit Spanje. "Hiermee hadden we een exclusief item in huis dat lang niet iedereen heeft staan. Daarvoor weten de klanten ons goed te vinden en voor ons bood het weer een mooie gelegenheid om de rest van ons assortiment te verkopen. Het nieuwe seizoen van de Chocolade Navels zal rond 10 december weer beginnen", vertelt Melvin.

"De citrusmarkt is best wel uniek op het moment, want alles is ontzettend duur. Ook de Spanjaarden vragen meer geld voor hun producten. Zo is het voor mij nieuw dat de inkoopprijzen voor citroenen richting de 23 euro gaan. Bovendien liggen alle transportprijzen ook nog een stuk hoger. Gelukkig blijft de afzet vooralsnog goed op niveau", aldus Melvin.

Exotifruit bedient hoofdzakelijk groothandels door heel Europa, zoals in Scandinavië, Polen, Litouwen, Frankrijk en Duitsland. In Engeland levert het bedrijf ook aan de retail. "We zijn trots op de stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet en hopen ook de komende jaren een verdere groei te realiseren. Daarvoor zoeken we nog verkopers erbij, bijvoorbeeld voor de Duitse markt. Maar het belangrijkste is dat we een stabiele onderneming opbouwen, die bekend staat om de continuïteit en kwaliteit van het product."

Voor meer informatie:                                            
Melvin Middelham
Exotifruit EU  
Tel.: +31(0)6 10846288
Melvin@exotifruitEU.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven