Nieuwe Lidl Heinkenszand voorziet gemeentehuis Borsele van energie

Supermarktketen Lidl opent vandaag (woensdag 16 november) haar nieuwe winkel in Heinkenszand aan de Stenevate. Bijzonder aan dit nieuwe Lidl filiaal is dat het met de warmte die overblijft in het filiaal het gemeentehuis van Borsele verwarmt. Deze zogenoemde restwarmte komt bijvoorbeeld vrij bij het koelen van de producten. Lidl laat op deze wijze wederom zien dat de supermarkt altijd efficiënt gebruikmaakt van grondstoffen, materialen en middelen in de bedrijfsvoering. Op het dak van het nieuwe Lidl filiaal liggen 268 zonnepanelen die het pand voorzien van energie. In totaal heeft Lidl Nederland nu ruim 100.000 m2 aan zonnepanelen op haar daken liggen en zijn alle filialen sinds 2018 gasloos.

Warm gemeentehuis door supermarkt 
Door middel van restwarmte uit de koelingen wordt het gemeentehuis van Borsele verwarmd. Lidl levert warmte van 30 tot 35 graden. Het gemeentehuis kan deze warmte direct gebruiken of tijdelijk opslaan. "Met onze zonnepanelen en het hergebruik van de restwarmte gaan we efficiënt om met energie en sparen daarmee het milieu. Dit is een mooi voorbeeld hoe Lidl in de energietransitie staat en in de praktijk meedenkt om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan om daarmee de prijzen voor onze klanten laag te houden", aldus Arnold Baas, teamleider Energie Lidl Nederland.

Duurzaam en circulair bouwen
Op het dak liggen 268 zonnepanelen die jaarlijks circa 105.000 kWh stroom produceren. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van warmte- terugwinning op het ventilatiesysteem, waarmee bij luchtverversing de lucht van buitenaf wordt verwarmd of gekoeld door de temperatuur uit de winkel. Andere duurzame voorzieningen zijn de door bewegingscensoren aangestuurde led-verlichting en de (snel-) laadpunten voor elektrische auto's.

Opening winkel Heinkenszand
De nieuwe supermarkt is A++++ gecertificeerd en ingericht volgens de nieuwste Lidl formule met veel ruimte voor dagverse producten. Klanten kunnen bij de Warme Bakker zelf hun verse brood met de broodsnijmachine snijden als ze dat willen. Een blikvanger in de winkel is het 'Vers & Ambachtelijk' meubel met een divers en betaalbaar assortiment aan vleeswaren, kazen, tapas- en borrelhapjes. Tevens is de nieuwe supermarkt voorzien van 4 reguliere en 6 zelfscankassa's.

Voor meer informatie: www.lidl.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven