"Investeer alstublieft in oprechte regeneratieve landbouw en de biologische sector in plaats van vage beloftes, want wij hebben geen tijd meer"

Infographic toont verschillen tussen diverse landbouwmodellen

Het team van Nature's Path Food heeft een infographic ontwikkeld waarin ze de verschillen tussen conventionele en regeneratieve landbouwmodellen en biologische en regeneratieve biologische landbouwmodellen uitleggen. "Biologische en regeneratieve biologische landbouwmodellen voeden de bodem, beschermen de biodiversiteit en vermijden giftige pesticiden en synthetische meststoffen", aldus Manuel Gorrin van Nature's Path Food. "Conventionele en regeneratieve landbouwmodellen vernietigen de bodem en biodiversiteit, en gebruiken giftige pesticiden en synthetische meststoffen."

Klik hier voor een uitvergroting. 

Ook Bionext-directeur Michaël Wilde deelt de infographic, met de volgende toelichting: "De laatste maanden krijg ik veel vragen over regeneratieve landbouw. Iedereen begrijpt dat wij ons landbouw- en voedselsysteem radicaal moeten veranderen en dan klinkt regeneratieve landbouw ontzettend sympathiek. Aangezien er echter geen heldere internationale definitie is wordt de term te pas en te onpas gebruikt. Er zijn prachtige voorbeelden waar men echt inzet om de bodem en natuur te herstellen en die concepten verdienen aandacht en applaus. Helaas zien wij ook heel veel voorbeelden van Greenwashing waarbij men alleen inzet op minder chemie en groenbemesters. Goed dat dit gebeurt, maar het is geen echte regeneratieve landbouw. De biologische sector heeft zeker huiswerk, maar staat wel voor een landbouw zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen. Een vorm van voedselproductie gebaseerd op de principes van Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid met een sterk, streng gecontroleerd keurmerk en een verdienmodel voor de boer. Investeer dus alstublieft in oprechte regeneratieve landbouw en de biologische sector in plaats van vage beloftes want wij hebben geen tijd meer. Hartelijk dank." 

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven