Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten

Vanaf 2030 wil cateringbedrijf Hutten uit Veghel alleen nog producten afnemen van boeren die duurzaam produceren. Het bedrijf is nu aan het uitzoeken hoe het dat voor elkaar gaat krijgen. "Wij willen dat deze boeren bijdragen aan betere kwaliteit van water en bodem en minder stikstof uitstoten", vertelt Hutten-directeur Drees Peter van den Bosch. De cateraar neemt daarmee een voorbeeld aan Denemarken, waar een groot deel van de bevolking biologisch eet. Maar Hutten wil verder gaan dan dat. "Biologisch is namelijk wel beter voor de bodemkwaliteit, dierenwelzijn en aantal dier- en plantensoorten, maar de uitstoot van stikstof is meestal wel hoger. In Denemarken komen ze daar nu ook achter", vertelt Drees Peter.

Klik hier voor het volledige artikel. 

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum: