Helpt 20.000 boeren omschakelen

Superdry stapt over op biologisch katoen

In overeenstemming met de hoogste normen van de industrie heeft Superdry zijn meest duurzame denim ooit onthuld. Het milieuvriendelijke ensemble is gemaakt van biologisch katoen. Het is een voortzetting van de voortdurende duurzaamheidsmissie van het merk, waarbij alle eerdere katoenen kledingstukken worden omgevormd tot een nieuwe duurzame lijn. "We stappen over op biologisch katoen: al onze kleding van zuiver katoen zal in 2025 biologisch zijn", meldt Superdry op de eigen website.

Superdry omschrijft de stap als een "kleine stap naar een groot doel" en wil tegen 2025 20.000 boeren helpen om naar biologisch om te schakelen. Het merk heeft meer dan 100 miljoen biologische katoenzaden geschonken om hen op weg te helpen. Het wereldwijde modemerk is naar eigen zeggen het eerste dat deze verbintenis aangaat en streeft ernaar genoeg boeren om te laten schakelen om aan de eigen behoefte aan biologisch katoen te voldoen.

De nieuwe Organic Denim Collection is verkrijgbaar in vier verschillende pasvormen, waaronder Carpenter, Slim Straight, Slim en Skinny, en in een reeks wassingen en kleurstellingen, waaronder ook High Rise Skinny, Mid Rise Skinny, Mid Rise Flare, High Rise Flare en Wide Leg 'fits' voor vrouwen.

Voor meer informatie: www.superdry.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven