Organic Cotton Accelerator lanceert opleidingspakket voor bio-katoentelers

Op donderdag 10 november kondigde de Organic Cotton Accelerator de publicatie aan van zijn 'Organic Cotton Training Curriculum' in samenwerking met onderzoeksinstituut FiBL om de biologische katoenproductie in India te verbeteren.

De lancering bestaat uit een gestandaardiseerd 'Training of Trainers' curriculum over de beste praktijken in biologische landbouw, kondigde de OCA aan in een persbericht. De OCA wil praktische kennis overdragen aan biologische katoenboeren om hen te helpen de productie duurzaam te verhogen.

"Dit is een curriculum voor al onze toegewijde veldmedewerkers die het hele jaar door training en advies geven aan de omschakelende en gecertificeerde biologische boeren in vele staten van India", zegt OCA senior programme officer Shankhamala Sen. "Het is uniek omdat het de meest relevante onderwerpen en uitdagingen bundelt waarmee onze veldmedewerkers en boeren dagelijks te maken krijgen op het gebied van gewasbeheer, van de zaadselectiefase tot het beheer na de oogst. De positieve ontvangst op veldniveau toen het curriculum deze zomer werd getest, is bemoedigend. Dit is een belangrijk hulpmiddel en een mijlpaal voor de OCA-programma's en de sector in het algemeen, en we kijken ernaar uit om het in de nabije toekomst uit te breiden met andere hulpmiddelen en andere regio's."

De opleiding is volgens de OCA het eerste opleidingspakket voor biologische katoentelers in meer dan tien jaar. Het pakket omvat de katoenproductie van zaad tot oogst en wordt ondersteund door de 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit'.

"Het Organic Cotton Training Curriculum is ontworpen om de kloof tussen de wetenschap en de praktijk te verkleinen", aldus Amritbir Riar, FiBL's plaatsvervangend leider van de afdeling internationale samenwerking. "Het curriculum zal de katoenproducerende gemeenschap helpen bij het ontwikkelen van de capaciteiten om duurzamer te produceren en als katalysator werken om de transformatie van het systeem naar veerkracht te versnellen."

Voor meer informatie: www.organiccottonaccelerator.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven