Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joren Groot bezoekt DO IT ORGANIC's kokosleveranciers in Sri Lanka

"Altijd indrukwekkend om te zien hoeveel mensen betrokken zijn bij dit productieproces"

Na twee jaar zeer beperkt te zijn geweest in de mogelijkheden om te reizen stuurt DO IT ORGANIC haar inkopers weer op pad om de relaties met leveranciers aan te halen. DO IT ORGANIC is gericht op langetermijnrelaties met de leveranciers. "Het huidige jaar en de afgelopen jaren hebben vol onzekerheden, prijsschommelingen, problemen in beschikbaarheid en logistiek gezeten. Dit maakt het voor ons extra belangrijk om nu het weer kan leveranciers te bezoeken om te kijken wat de situatie in het land van oorsprong is, waar zij mee te maken hebben en een strategie te bespreken hoe verder het komende jaar", vertelt Joren Groot.

Joren in Sri Lanka

Joren is de afgelopen week zelf naar Sri Lanka afgereisd om de DO IT ORGANICS's leveranciers voor diverse kokosproducten te bezoeken. "Dit varieerde van leveranciers van gedroogde kokos tot de leveranciers van de blikjes kokosmelk van ons eigen merk Amaizin. Tijdens deze week heb ik diverse bedrijven bezocht en de hele keten bekeken vanaf de plantages – zo kreeg ik een goed beeld van de manier van oogsten, opslag bij de boeren en biologische landbouwmethoden - tot de fabrieken waar de producten worden verwerkt tot een export gereed product. Met het inzichtelijk maken van de hele supply chain en flow vanaf boer tot ons magazijn in Barneveld kunnen wij onze klanten en daarmee de consument uitleggen hoe onze producten geproduceerd worden en wie daarbij betrokken zijn. Het is altijd indrukwekkend om te zien hoeveel mensen betrokken zijn bij dit productieproces en voor hoeveel mensen een product als kokos werkgelegenheid en een inkomen creëert."

Het feit dat alle kokosproducten van DO IT ORGANIC van biologisch gecertificeerde boeren afkomstig is, zag Joren duidelijk terug op de plantages. "De bomen staan in een natuurlijke omgeving in de coconut triangle van Sri Lanka. Tussen de kokospalmen groeien andere vruchten zoals mango, banaan en papaja en specerijen zoals zwarte peper, kaneel en nootmuskaat. Het is prachtig om plantages te zien waar al deze natuurlijke producten op een duurzame wijze naast elkaar kunnen groeien. Zo levert een stuk grond dus niet alleen kokosnoten op maar ook allerlei andere biologische producten welke de boeren het jaar rond bezig houden en zij ook voor eigen gebruik kunnen oogsten. Wij geloven dat deze manier van telen duurzamer is voor de bodem, natuur en de biodiversiteit."

"Wij halen vrijwel al onze kokosproducten uit Sri Lanka, een land wat momenteel in zwaar weer verkeert. Door een bezoek te brengen aan onze leveranciers hebben wij een beter beeld bij de huidige situatie gekregen en zijn wij toegewijd om hen te blijven supporten in deze voor hen lastige tijden."

Voor meer informatie:
Joren Groot
DO IT ORGANIC
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
06 82566526
joren@organic.nl 
www.doitorganic.com 

Publicatiedatum: