Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Voortgangsrapportage Natuur' laat bescheiden toename oppervlakte nieuwe natuur zien in 2021

Versnelling is nodig bij de inrichting van nieuwe natuur, aldus de jaarlijkse 'Voortgangsrapportage Natuur'. In 2021 richtten provincies 1.922 extra hectares natuur in. Dat is minder dan de jaren ervoor. De afspraak is dat er binnen zes jaar nog zo’n 34.432 hectare nieuwe natuur bij komt. Dit lukt alleen als de provincies versnellen en samen met het Rijk een oplossing kunnen vinden voor de knelpunten, zoals capaciteitsgebrek en stijgende grondprijzen.

Sinds 2013 zetten Rijk en provincies zich in voor de aanleg van nieuwe natuur binnen het Natuurnetwerk Nederland. Dit moet tot 2028 zo’n 80.000 hectare nieuwe natuur opleveren. Rijk en provincies rapporteren jaarlijks over de voortgang.  

Minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) heeft de Tweede Kamer geinformeerd over de 8e voortgangsrapportage Natuur. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

Lees hier de volledige brief van minister Van der Wal-Zeggelink

Bron: Rijksoverheid

Publicatiedatum: