"De reactie '...oh soja, nou dat hoef ik niet....' veranderde onder onze ogen in enthousiasme"

Deflatie in tijden van inflatie, het kan bij NL Soja

Ondanks de onrust en de onzekerheid om hen heen, zijn Evert-Jan en Bas Daling de afgelopen weken met de verkoopactiviteiten voor NL Soja gestart. Om te anticiperen op de huidige situatie hebben ze besloten om onder het mom van 'onze korting is uw deflatie' voor een win-win relatie te gaan: "Ook wij moeten anticiperen. Om toch een brede introductie onder Nederlandse consumenten in een tijd van inflatie en onzekerheid mogelijk te maken, hebben we onze prijzen voor de oogst-2022 in de webshop vanaf 8 november 2022 structureel met gemiddeld 30% verlaagd. Door introductie van de kilozak voor de webshop is de deflatie zelfs 40%", vertelt Evert-Jan.  

Tot 40% deflatie 
In deze tijden van onrust en onzekerheid willen de ondernemers achter NL Soja dus graag iets betekenen voor hun naasten en directe omgeving. "Onze visie is dat op termijn onze biologische sojabonen door veel consumenten in Nederland genuttigd gaan worden, ongeacht of u nu een vegetarische consument bent of een consument bent, die de vleesconsumptie (wat) wil minderen. Dit heeft tijd en aandacht nodig. Temeer daar een verlies aan besteedbaar inkomen logischerwijs van invloed is op het koopgedrag van consumenten."

Door de aanpassing in prijs is de verwachting dat meer consumenten bereid zullen zijn om in de eigen keuken de sojaboon een (nieuwe) kans te geven. "Een kans zonder vooroordeel over de herkomst en teeltwijze. Want de sojabonen van NL Soja zijn lokaal, in Nederland, geproduceerd, zijn niet genetisch gemanipuleerd en worden biologisch geteeld. De aanpassing in prijs in de webshop is tegelijkertijd onze handreiking aan consumenten, om gezond en betaalbaar te kunnen blijven eten, in een tijd, die wordt gekenmerkt door zoveel onrust en onzekerheid."

Voor het eerst op de Biologische Noordermarkt
Zoals gezegd bevindt het bedrijf zich in de startfase. De eerste bestellingen worden/zijn geplaatst en verwerkt. Een aantal (land-)winkels is begonnen met de verkoop van de biologische sojabonen van NL Soja. "Zelf zullen we vanaf heden wekelijks te vinden zijn op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam. We hebben leuke reacties, foto's en zelfs filmpjes van consumenten mogen ontvangen, die zelf tofu en sojamelk aan het maken zijn." 

Onlangs stonden Evert-Jan en Bas voor het eerst op de Biologische Noordermarkt in Amsterdam. In gesprek met bezoekers en klanten hebben ze mogen leren wat er verbeterd kan (of zelfs moet) worden. "Zelf zijn wij dit jaar vertrouwd geraakt met ons concept van Nederlandse biologische sojabonen. We dachten, dat we dat al aardig in onze naam, beeldmerk/logo, verpakking en website naar voren hadden gebracht. De praktijk bleek anders. Het taboe op soja bij consumenten werd geproefd aan de kraam. Door een breedgedragen vooroordeel in relatie tot de productie en herkomst van sojabonen in het algemeen, moesten wij in de eerste woorden van ons gesprek met bezoekers toch echt benadrukken, dat onze sojabonen in Nederland worden geteeld. De reactie '...oh soja, nou dat hoef ik niet....' veranderde onder onze ogen in enthousiasme, op het moment dat bezoekers begrepen, dat ons product echt uit Nederland komt. Het enthousiasme werd merendeels gevolgd door een aankoop."

Voor meer informatie: 
NL Soja
Lange Dreef 29
8302 EM Emmeloord
06 23773796 (Evert-Jan)
06 22329589 (Bas)
info@nl-soja.nl 
www.nl-soja.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven