Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gaat het nieuwe pachtsysteem van landbouwgrond in gemeente Den Bosch ten koste van de bio-landbouw?

In januari gaat de gemeente Den Bosch van start met een nieuw pachtsysteem van landbouwgrond. Volgens de lokale politieke partij Gewoon Ge-DREVEN loert daarmee gevaar voor de biologische landbouw. "Het invoeren van het nieuwe pachtsysteem heeft een negatief effect op het bewerken en beheren op biologische wijze", aldus de partij.

Gewoon Ge-DREVEN is van mening dat de gemeente voorzichtig zijn met gronden die een Skal-certificaat hebben. Volgens de partij mogen deze gronden als ze verpacht worden aan een niet erkend Skal-bedrijf gedurende vijf jaar niet teruggebracht worden tot biologische akkers.

De partij is bang dat het nieuwe pachtsysteem ten koste gaat van de biologische landbouw en heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Gewoon Ge-DREVEN wil weten of het college op de hoogte is van eventueel negatieve effecten van het nieuwe pachtsysteem en of zij bereid is het systeem aan te passen.

Voor meer informatie: www.gewoongedreven.nl 

Bron: Dtv Nieuws

 

Publicatiedatum: