René Oosting, coördinator inkoop AGF bij Ekoplaza

"Onze telers verdienen dit jaar juist extra waardering dat ze, ondanks alle tegenslagen, toch de benodigde hoeveelheid fruit hebben kunnen oogsten"

Appels, er zijn meer dan duizend verschillende rassen. En met peren is het al niet veel anders. De Ekoplaza-telers telen nog altijd de klassiekers als Elstar en Conference, maar ook nieuwe rassen zoals de Xenia peer of de Red Love appel. Natuurlijk duurzaam en ecologisch verantwoord. En voor de Nederlandse appels en peren is het nu tijd om te oogsten, na een lastige zomer voor de telers.

René Oosting, coördinator inkoop AGF bij Ekoplaza, vertelt: "Momenteel hebben we een mooi breed assortiment van Hollandse bodem. Ondanks de warme zomer en alle problemen die daarbij komen kijken, is door de goede zorg van onze telers er toch een mooie oogst appels en peren beschikbaar. Dit is helaas wel gepaard gegaan met extra kosten door onder andere stijgende energieprijzen, extra inzet van arbeid en het beregenen. De realiteit is dat we steeds vaker zien dat het goedkoper is om het product niet te oogsten en maar weg te laten rotten. Voor ons is dat geen optie! Onze telers verdienen dit jaar juist extra waardering dat ze, ondanks alle tegenslagen, toch de benodigde hoeveelheid fruit hebben kunnen oogsten. We hebben daarom er samen voor gekozen om allerlei heerlijke appelen en peren in de aanbieding te doen. Zo hebben onze telers zekerheid dat hun appels en peren afgenomen worden, helpen we ze een handje en kunnen we jou laten genieten van dit smakelijke fruit voor een klein prijsje."

Jacco van Biofruit teelt de bijzondere Red Love appels voor Ekoplaza in zijn boomgaarden in Werkhoven. Deze appel met rood vruchtvlees doet het dankzij zijn kleur goed bij desserts, taarten, vruchtensalades en drankjes. De Concorde peren worden geteeld door Harrie van den Elzen in Zeeland. Op zijn boomgaard staat een levende bodem centraal en krijgt het fruit alle tijd om te groeien. De Concorde peer is een kruising van een Conference met de Doyenne du Comice peer. 

Bekijk alle appels en peren van Ekoplaza.

Bron: Ekoplaza


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven