Een rode en rijke basis voor smoothies

Tholen - Nieuw in het aanbod van Mattisson Healthcare is de biologische Reds Blend. "Dit is een unieke blend van rode 'beauty' bessen, waaronder de Camu Camu bes, de Acai bes, blauwe bes, kers en blauwe bes. Deze blend heeft een subtiele bessen- en groentesmaak. En hij heeft een mooie rode kleur wanneer je hem mengt. Je kunt het poeder mengen met water, maar ook door een vruchtensap of yoghurt. Of voeg de Reds Blend toe aan een smoothie, dit geeft het een voedzame boost", vertelt Mathilde Eldink.

Ruud van Tol, oprichter van Mattisson, struint graag onder meer winkels en beurzen af op zoek naar ideeën. Tijdens één van deze reizen kwam hij op het idee om deze Reds Blend te gaan maken. "We hebben deze blend ontwikkeld omdat Ruud in Amerika heeft gezien dat de Greens en de Reds echt een ding is. Het is ook zo'n leuk contrast qua kleuren en qua werking. Ontzuur en bescherm, zegt Ruud graag." Ze geeft aan dat de eerste reacties positief zijn. "Klanten zijn erg enthousiast, mede doordat de verpakking er zo leuk uit ziet." 

De biologische Reds Blend is met 31,2 gram vezels per 100 gram een rijke bron van vezels, geeft ze aan. "In Nederland ligt de gemiddelde vezelconsumptie op 20 gram per dag en dit zou idealiter minimaal 50 gram moeten zijn." De Reds Blend is daarnaast een bron van antioxidanten. "Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn moleculen die in het lichaam ontstaan door de afbraak van voedingsstoffen voor energieaanmaak. Ook externe invloeden zoals cosmetica, roken, luchtvervuiling, Uv-straling, bewerkte voeding en medicijn- en alcoholgebruik kunnen zorgen voor vrije radicalen in je lichaam."

Daar komt bij dat de biologische Reds Blend bessen bevat die rijk zijn aan vitamine A en C. "Met name de Acai bes is rijk aan vitamine A. Vitamine A ondersteunt de ooggezondheid, normale slijmvliezen in de darm en het afweersysteem. De Camu Camu bes is rijk aan vitamine C, die bijdraagt aan de bescherming van onze cellen tegen oxidatieve schade. Daarnaast is vitamine C van belang voor de vorming van collageen wat de huid verstevigt."

Voor meer informatie:
Mathilde Eldink
Mattisson Healthcare
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein
030 6017378
mathilde.eldink@mattisson.nl 
www.mattisson.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven