Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlijn Geluk van BD-boerderijwinkel De Zonnegaard:

"Nog steeds meer omzet dan voor de pandemie"

In de coronajaren was het populair om je inkopen lokaal te doen. Boerderijwinkels zagen hun klantenbestand en omzet verdubbelen, nieuwe winkels schoten als paddenstoelen uit de grond. Nu de inflatie en hoge energierekeningen het huishoudboekje raken, is dat weer een tandje minder, constateert Carlijn Geluk van de biologisch-dynamische boerderijwinkel De Zonnegaard, midden in de weilanden bij Voorst. Volgens Carlijn is het aantal klanten nog hetzelfde, maar ze besteden minder. Ze ziet alleen al haar omzet met tien procent krimpen. Maar, zegt ze er gelijk bij: "Dat is nog steeds meer dan voor de pandemie."

Haar boerderijwinkel kan zich niet meten met supermarkten. Biologisch-dynamisch heeft zijn prijs. Alleen de eieren zijn er goedkoper, de rest is duurder tot veel duurder. "Maar wel van heel mooie kwaliteit. Onze groenten zijn zo vers dat je die zo een week thuis kunt bewaren."

Voor meer informatie: www.dezonnegaard.nl 

Bron: De Ondernemer

Publicatiedatum: