Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bionext-directeur in podcast Hoge Bomen (BNR Nieuwsradio)

"Het actieplan zien we als een soort kantelpunt om echt het verschil te gaan maken"

Voor de podcast Hoge Bomen van BNR Nieuwsradio was MichaĆ«l Wilde namens Bionext uitgenodigd om wat meer te vertellen over de rol van de supermarkt in de broodnodige landbouw- en voedseltransitie. "We spraken onder andere over wat wij kunnen leren van andere landen, de rol van de overheid, een slechte stikstof tenniswedstrijd en de vergelijking met pubers die wel of niet uit zichzelf de vaatwasser uitruimen." 

Ze spraken onder meer ook over het feit dat het ministerie van LNV op maandag 14 november een actieplan biologische landbouw en consumptie zal presenteren. "Daar komt ook een doelstelling uit, die ergens tussen de tien en vijftien procent uit zal komen, om een bijdrage te leveren aan het vijfentwintig procent doel van Europa. Dan gaan we zien wat er in de plannen staat en welke financiĆ«le 'backing' er is om die plannen te bereiken. Dus we kijken daar heel erg naar uit en zien dat echt als een enorme kans en een soort kantelpunt in feite om echt het verschil te gaan maken." 

Klik hier om de podcast te downloaden (het verhaal over biologisch is te horen vanaf 51:51).

 

Publicatiedatum: