Susanne van den Bogaard, category manager vers bij Udea:

"Nergens anders vind je zo'n uitgebreid biologisch én biodynamisch kaasassortiment voor de feestdagen"

Susanne van den Bogaard, category manager vers bij Udea: "Bij Udea bieden wij een compleet assortiment buitenlandse kazen. Het is heel bijzonder dat we, in samenwerking met onze kaaspartner, alle soorten rechtstreeks bij de producent halen. Hierdoor zorgen we voor transparantie, een korte keten en gegarandeerde kwaliteit. Ik ben er dan ook super trots op dat nergens anders zo'n uitgebreid biologisch en biodynamisch kaasassortiment te vinden is."

Europees netwerk
Voor Udea is een Europees logistiek kaasnetwerk opgezet. In diverse Europese landen zijn daarvoor speciale afgiftepunten opgericht waardoor een kleine boer kostenefficiënt leverancier kan worden. Susanne: "En dat is gaaf, want juist bij deze kleine en middelgrote boeren zijn de echte pareltjes te vinden. Neem bijvoorbeeld Chêne Vert. Deze kaasmakerij is sinds 1973 meester in het maken van zoete kazen in de Périgord. Al 3 generaties lang is de melk afkomstig van geiten en schapen uit de omgeving. Zij bereiden de kazen volgens ambachtelijk wijze, met traditioneel gieten, en bieden een breed assortiment biologische geiten- en schapenkazen."

Susanne: "Cabecou is een absolute topper. Het is een zacht en romig geitenkaasje en is zowel koud als warm heel lekker. Het heeft een milde smaak met een vleugje hazelnoot. Een andere specialiteit is Perail. Een jonge, zachte schapenkaas met eetbare witte korst. Gemaakt van romige schapenmelk, licht zoet van smaak met een nootachtig randje."

Links Susanne bij de kaasmakerij van Sant'Anna.

Van koe tot kaas
In juni van dit jaar bezocht Susanne de kaasmakerij van Sant'Anna in Bologna. De Parmigiano Reggiano die daar vandaan komt heeft maar liefst 24 maanden gerijpt. Al vier generaties maken ze deze kaas met veel aandacht en liefde, waarbij ze de hele keten van koe tot kaas in de handen hebben. De familie heeft drie volledig circulair werkende boerderijen in de Modena streek. In de kaasmakerij verwerkt men dagelijks de rauwe avond- en ochtendmelk tot de beste Parmigiano Reggiano. Die gaat pas het gebouw uit na de rijptijd. Susanne: "Eigenlijk mag deze klassieker niet ontbreken in je winkel. Hij is perfect voor het compleet maken van een feestelijke borrelplank!"

Een klassieker
De 30 kilogram kaas van de boerderij is een echte klassieker en wegens groot succes van vorig jaar nu opnieuw toegevoegd aan de assortimentslijst! Deze biologische variant is speciaal voor Udea geproduceerd in februari en is op authentieke wijze gemaakt van gethermiseerde koemelk. Op dit moment ligt de kaas in alle rust te rijpen in het pakhuis waar hij met de hand wordt gekeerd. Susanne: "Hij heeft een rijke en zeer romige smaak en met zijn formaat creëer je binnen no time een fantastische presentatie."

Inschrijven vóór 11 november
Susanne: "Zeker met de feestdagen in het vooruitzicht is een goed gevuld (borrel)kaasschap een belangrijke factor in iedere winkel. Om ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad is én dat we geen kaas hoeven te verspillen, vragen wij onze klanten zich in te schrijven vóór 11 november 2022."

Klik hier om in te schrijven. 

Exclusief bij Udea.

Voor meer informatie: www.udea.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven