Wijnwinkel Neleman geopend in Amsterdam

Bodegas Neleman, van de Nederlandse biowijnpionier Derrick Neleman, opent vandaag 1 november 2022 zijn nieuwe wijnwinkel in hartje Amsterdam. Hiermee komt er niet zomaar een nieuwe wijnwinkel, maar een winkel van een echt wijnhuis in de hoofdstad. Neleman wijnen, van eigen wijngaarden in Valencia, zijn biologisch en vegan en verkrijgbaar in 30 landen wereldwijd. Oprichter en eigenaar Derrick Neleman is enorm trots op deze winkel, die qua inrichting en beleving een kroon op zijn werk mag worden genoemd. Je wordt bijna letterlijk de winkel ingezogen door de kleuren en de unieke houten schappen aan de wand.

Derrick Neleman voor de winkel. 

Good wine to save the world
Bio, vegan, snelle levering en gekoelde wijn to go. Klanten treffen een warm welkom met persoonlijk wijnadvies, en vanuit hier biedt Neleman ondersteuning aan horeca- en verkooppartners als Bijenkorf, Hema, Odin, Jumbo en Ekoplaza, waar de bio- en vegan wijnen van Neleman ook verkrijgbaar zijn. Uiteraard staat de missie van Neleman: Biologische wijn voor een mooiere wereld, centraal in de winkel. Dat begint al bij binnenkomst, als je het manifest van Neleman leest. En de mogelijkheid ziet om aandeelhouder te worden en zo mee te investeren in een wijnwereld zonder pesticiden en herbiciden.

Wijnhuis in Casas del Rey - Valencia
De wijngaarden van Neleman zijn gelegen in Casas del Rey in een van de hoogstgelegen gebieden van de regio: Parque Natural de las Hoces del Cabriel, waarvan een deel beschermd biosfeerreservaat van de UNESCO is. Derrick Neleman komt hier al 20 jaar en kon ruim 8 jaar geleden het wijnhuis overnemen, wat tot dan toe fungeerde als coöperatie. Mede dankzij investeringen van zo'n 5.000 aandeelhouders is het wijnhuis duurzaam gerenoveerd en gereed gemaakt om topwijn te maken van onder andere de lokale bobaldruif. Zo zijn er T5-vaten geïnstalleerd, die topwijnhuizen als Tempos Vega Sicilia en Dominio Pingus (beide uit Ribera del Duero) ook gebruiken.

Neleman wijnreviews
Een paar jaar terug werd een Neleman wijn in de Volkskrant beoordeeld met het hoogste cijfer ooit aan een wijn gegeven door wijnschrijver Onno Kleyn: een 10- voor prijs/kwaliteit. Recent kwam daar een 9 voor de Neleman Signature Crianza bij. Jaarlijks ontvangen Neleman wijnen in internationale competities medailles en hoge scores.

Over Neleman
Neleman is een coöperatie met meer dan 5.000 aandeelhouders. Klanten, fans en wijnliefhebbers kunnen investeren en zo als mede-eigenaar de missie van Neleman ondersteunen: Biologische wijn voor een mooiere wereld. Er zijn 3 Neleman wijnwinkels in Nederland en Neleman wijnen zijn ook verkrijgbaar bij alle JUMBO winkels, Hema, Odin en Ekoplaza. Neleman heeft een eigen warehouse en in Spanje een eigen wijnhuis met wijngaarden en een bottelfabriek.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag: 11:00-19:00 uur, zaterdag: 10.00-18.00 uur.

Voor meer informatie:
Neleman Amsterdam
Utrechtsestraat 50
1071 VP Amsterdam
020 2442746
hallo@neleman.org 
www.neleman.org  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven