Nature Bio Foods zet ook in Oost-Afrika complete keten op

"We werken duidelijk het liefst met kleinschalige boeren"

Tholen - Het wereldwijd opererende Nature Bio Foods, met een kantoor in Nederland, heeft een complete keten opgezet in Oost-Afrika voor biologische oliezaden en chiazaden. "Nature Bio Foods is sterk geworden door te werken met duizenden kleinschalige boeren. Dit doen we ook in Afrika, door het opzetten van onze projecten in de meest afgelegen dorpen van landen in Oost-Afrika", zegt Rohan Grover, Managing Director van Nature Bio Foods. 

Rohan in Oost-Afrika. 

Naast India en Thailand in Azië wordt Oeganda de nieuwe hub voor Nature Bio Foods, terwijl de kantoren in Nederland en de VS de belangrijkste distributiecentra blijven voor just-in-time leveringen. "Onze activiteiten in Afrika groeien duidelijk. In de Afrikaanse projecten telen we onder meer sesamzaad, sojabonen, chiazaad en mungbonen. Hier herhalen we eigenlijk wat we in India hebben bereikt. De producten uit Afrika worden vanuit Kenia, Oeganda en Ethiopië naar ons pand in Nederland vervoerd voor just-in-time leveringen aan onze partners in ingrediënten. Deze biologische producten zijn altijd geproduceerd onder begeleiding van ons lokale team van landbouwkundigen en opgeslagen, getest en geëxporteerd via onze supply chain in Afrika. Wij zijn onze lokale partners en natuurlijk de duizenden boeren die ons vertrouwen heel dankbaar. Wij willen de praktijkervaringen uitwisselen tussen de verschillende geografische gebieden van Nature Bio Foods projecten. Men kan op deze manier heel veel van elkaar leren." 

Nature Bio Foods Afrika heeft 6000 boeren en groeit nog steeds. "We hebben weliswaar onze eigen projecten, maar we verhandelen ook producten van zes andere locaties via onze partners in Afrika." Nature Bio Foods werkt vooral met kleine boeren. De gemiddelde grootte van de boerderijen is minder dan 1 hectare. "We werken duidelijk het liefst met kleinschalige boeren. Juist dan kunnen we het verschil maken. De boerderijeigenaar brengt de biologische werkwijze dan zelf in praktijk. Dit zorgt voor betere controle en resultaten. Onze boeren brengen hun biologische producten op vaste tijdstippen naar ons verzamelpunt in de dorpen, vanwaar ze naar grotere steden worden vervoerd voordat ze naar Rotterdam en diverse havens in Noord-Amerika worden geëxporteerd."

Hoewel het hebben van een basis in Afrika veel voordelen heeft, zijn er volgens Rohan ook veel uitdagingen. "De activiteiten zijn niet goed georganiseerd en dus zijn er extra inspanningen nodig. Dat brengt uitdagingen met zich mee, maar ook kansen en daar zijn we op voorbereid."

Een paar maanden geleden bezocht Rohan de eigen projecten van Nature Bio Foods en huldigde de verzamelplaats van 'Nature Bio Foods Africa' in. "We boeken grote vooruitgang en de boeren kunnen bijvoorbeeld hun opbrengst per hectare aanzienlijk verbeteren en, nog belangrijker, een betere toegang krijgen tot de markt voor hun producten. We zijn erg dankbaar dat we de algemene ontwikkeling van biologische landbouw in Oeganda kunnen stimuleren en dit is nog maar een begin."

Voor meer informatie:
Rohan Grover
Nature Bio Foods
Bosporusstraat 42
3199 LJ Rotterdam
rohan.grover@naturebiofoods.organic 
www.naturebiofoods.organic 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven