USDA investeert miljoenen in regionale netwerken voor transitie naar biologische productie

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zet in het hele land samenwerkingsovereenkomsten op om een netwerk te creëren voor het bevorderen van mentorschap tussen boeren. Het Organic Transition Initiative (OTI), Transition to Organic Partnership Program (TOPP) investeert over een periode van vijf jaar tot 100 miljoen dollar in samenwerkingsovereenkomsten met non-profitorganisaties in zes grote regio's.

Het OTI ging in augustus van start en ondersteunt boeren die overstappen op biologische productie door technische bijstand, mentorschap van boer tot boer, financiële steun voor instandhouding en aanvullende steun voor oogstverzekeringen aan te bieden.

Via TOPP zullen de deelnemende organisaties mentorschapsprogramma's opzetten in het Midden-Atlantisch/Noordoosten, het Zuidoosten, het Middenwesten, de Vlakten, het Noordwesten en het Westen/Zuidwesten. De programma's omvatten directe landbouwopleiding, onderwijs en voorlichting.

"De biologische gemeenschap staat bekend om haar sterke lokale samenwerking en het verlenen van steun van boer tot boer", aldus Jenny Lester Moffitt, USDA-ondersecretaris voor Marketing and Regulatory Programs. "TOPP bouwt voort op deze geest en brengt biologisch naar nieuwe gemeenschappen van boeren en consumenten."

Op dinsdag 15 november houdt het USDA een luistersessie om input te verzamelen van belanghebbenden over een ander OTI-programma, het Organic Pinpointed Market Development Program, een initiatief om de biologische markten uit te breiden.

Bron: Meat + Poultry


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven