Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

USDA investeert miljoenen in regionale netwerken voor transitie naar biologische productie

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zet in het hele land samenwerkingsovereenkomsten op om een netwerk te creƫren voor het bevorderen van mentorschap tussen boeren. Het Organic Transition Initiative (OTI), Transition to Organic Partnership Program (TOPP) investeert over een periode van vijf jaar tot 100 miljoen dollar in samenwerkingsovereenkomsten met non-profitorganisaties in zes grote regio's.

Het OTI ging in augustus van start en ondersteunt boeren die overstappen op biologische productie door technische bijstand, mentorschap van boer tot boer, financiƫle steun voor instandhouding en aanvullende steun voor oogstverzekeringen aan te bieden.

Via TOPP zullen de deelnemende organisaties mentorschapsprogramma's opzetten in het Midden-Atlantisch/Noordoosten, het Zuidoosten, het Middenwesten, de Vlakten, het Noordwesten en het Westen/Zuidwesten. De programma's omvatten directe landbouwopleiding, onderwijs en voorlichting.

"De biologische gemeenschap staat bekend om haar sterke lokale samenwerking en het verlenen van steun van boer tot boer", aldus Jenny Lester Moffitt, USDA-ondersecretaris voor Marketing and Regulatory Programs. "TOPP bouwt voort op deze geest en brengt biologisch naar nieuwe gemeenschappen van boeren en consumenten."

Op dinsdag 15 november houdt het USDA een luistersessie om input te verzamelen van belanghebbenden over een ander OTI-programma, het Organic Pinpointed Market Development Program, een initiatief om de biologische markten uit te breiden.

Bron: Meat + Poultry

Publicatiedatum: