Eén van de grootste wijngaarden in Nieuw-Zeeland

Akarua Estate wordt na overname volledig biologisch

Akarua Estate in Nieuw-Zeeland is één van de meest vooraanstaande wijnproducenten ter wereld. Akarua Estate Vineyard werd eerder deze maand overgenomen door Edmond de Rothschild, een in Frankrijk gevestigde investeringsmaatschappij.

Edmond de Rothschild Heritage general manager Anne Escalle zegt dat de overname twee jaar in de maak was. "Wanneer de familie Edmond Rothschild investeert, willen ze echt een speciale plek vinden, een juweeltje."

Het bedrijf is één van de meest vooraanstaande producenten ter wereld, en het heeft grote plannen - Akarua wordt biologisch gecertificeerd om aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen. Het is de eerste stap van het merk op de biologische markt.

Volgens Clive Dougall, voorzitter van Organic Winegrowers NZ, is het voor Esmond de Rothschild "behoorlijk belangrijk" om een Kiwi-wijngaard biologisch te maken. "Er is ook een financieel voordeel: de consumptie van biologische wijn neemt wereldwijd elk jaar met 10% toe", aldus Dougall. "Biologisch is in zekere zin ook klimaatactie, dus mensen proberen hun bedrijf toekomstbestendig te maken."

Dr. Damien Mather, hoofddocent aan de business school van de Otago University, zegt dat biologische wijnen de winst van onze miljarden wijnexport kunnen opdrijven. "Ze kunnen aantoonbaar hoge premies vragen op de internationale markt... Ik denk dat het allemaal voordelig zal zijn."

Klanten kunnen kleine veranderingen verwachten in het merk en het logo van de nieuwe eigenaren - maar Akarua blijft op het etiket staan.

Bron: 1 NEWS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven