Export Vietnamese bio-producten bereikt omzet van 335 miljoen dollar per jaar

De markt voor biologische producten wordt belangrijk in landen als China, Korea, India en Thailand. Biologisch tropisch fruit, noten en specerijen nemen een groot deel voor hun rekening. Deze producten zijn met name voordelige exportproducten van Vietnam.

Volgens het ministerie van Landbouw bedraagt de exportomzet van biologische tuinbouwproducten in Vietnam ongeveer 335 miljoen dollar per jaar, die naar 180 markten worden geëxporteerd. Dit is weinig in vergelijking met de huidige omvang van de wereldmarkt voor biologische producten, maar het toont ook het grote exportpotentieel van Vietnamese biologische producten aan.

Verwacht wordt dat de inkomsten uit biologische producten tegen 2026 sterk zullen stijgen tot 437,36 miljard dollar, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 14%.

In de afgelopen tien jaar (2011-2020) hebben alle landen de teelt van biologische tuinbouwproducten gestimuleerd. Het areaal biologische land- en tuinbouwgrond nam in deze periode toe met 214,5% in Australië, 66,7% in Azië, 95% in Afrika, 62,1% in Europa, 42% in Latijns-Amerika en 24% in Noord-Amerika.

Bron: vietnamnet.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven