"Het meest verwonderd waren ze over de choco kruidnootjes en de chocoladeletters"

Chocoladeproducenten uit Ecuador op bezoek bij Bonvita

In Ecuador zijn verrassend veel kleine en middelgrote cacao- producenten, een aantal daarvan zijn zeer innovatief bezig en waren door de IPD (import promotion desk) uitgenodigd voor een bezoek aan de Sial in Parijs. Bonvita heeft deze gelegenheid met beide handen aangegrepen om met deze mensen – die alles weten over de groei en verwerking van cacao - kennis te maken. Ze zijn met z’n allen in een bus naar de locaties van Bonvita in Tiel gekomen.

Ecuador is de grootste producent van cacao in Latijns Amerika, dit is ook het land waar de 'Arriba Nacional' soorten groeien. Cacao met meer nootachtige en kruidige smaken. Al lang voor de komst van de Spanjaarden cultiveerden de Maya’s en de Azteken cacaobonen en gebruikten die voor een drank: Xocolat. Tegenwoordig is de cacao uit Ecuador vooral bekend om zijn verfijnde smaken, geen grote bulk partijen maar heel specifieke aroma’s die verschillen per streek door klimaat- en bodemverschillen.

"Bonvita maakt tot nu toe gebruik van Dominicaanse cacao afkomstig van de Conacado coöperatie, maar de keuze aan producten uit Ecuador is zeer interessant. Suikervrije varianten op basis van een kersenextract, zacht smakende 100% cacao en veel meer. Sowieso is het boeiend om mensen op bezoek te krijgen die aan de basis staan van de chocoladeproducten die wij hier verkopen. We hadden tijd tekort, over chocolade raken we niet snel uitgepraat. Ook voor de producenten was het interessant te zien hoe een bedrijf als Bonvita werkt, waar de behoeftes van de markt liggen", vertelt Erik van Luyn namens Bonvita.

De kleinschalige productie van Bonvita, die ze sinds een jaar de 'Organic Chocolate Factory' noemen, was volgens Erik bijzonder interessant voor de bezoekers. "Hier konden ze zien hoe we de chocolade tempereren, koelen en gieten maar ook enroberen, drageren, glanzen en decoreren. Het meest verwonderd waren ze over de choco kruidnootjes en de chocoladeletters. Vooral de variant met hazelnootpraline was favoriet bij de bezoekers. Dit waren voor hun exotische verrassingen."

Voor meer informatie:
Erik van Luyn
Bonvita
Newtonstraat 7
4004 KD Tiel
0344 639300
06 21833332
e.vanluyn@bonvita.com  
www.bonvita.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven