Bio-branche goed vertegenwoordigd tijdens opening Dutch Food Week

"Veel animo om het verhaal achter het product te horen"

Tholen - Tijdens de opening van de Dutch Food Week op de markt in 's-Hertogenbosch werden ook de nodige biologische producten onder de aandacht gebracht. "Er was heel veel animo om het verhaal achter het product te horen. En uiteraard even lekker te proeven van alle mooie producten. We kijken terug op een geslaagde middag, waarbij er zeker meer bekendheid gegeven is aan lokale producenten die op een innovatieve manier werken", vertelt Herma Winnemuller namens Landgoed Bleijendijk.

De kraam van Landgoed Bleijendijk.

Landgoed Bleijendijk was één van de bedrijven die namens de biologische sector aanwezig was bij de opening op vrijdag 7 oktober. Er viel een scala aan producten te proeven, afkomstig uit met name Noord-Brabant.

Ook biologisch melkveebedrijf Hillekens Hoeve was van de partij en liet proeven van yoghurt, hangop en andere zuivelproducten.

Bij Biobite maakten bezoekers kennis met de krachtkoeken en de vegaburger gemaakt van 5 eiwitrijke Nederlandse gewassen.

Le Perron bakte biologisch brood en bij Bionana (foto hierboven) kon men genieten van biologische bananen. Tevens had Ekoplaza een kraam en voor koffie kon men terecht bij Boot koffie.

Herma werd door de organisatie van de Dutch Food Week benaderd of ze haar producten wilde presenteren in één van de kramen. "In alle kraampjes viel gratis iets te proeven. Ook konden bezoekers wanneer ze dit wilden nog bepaalde producten kopen. Voor de genodigde voorlopers binnen de agro-food wereld was er een programma in het stadshuis. Aansluitend brachten zij een bezoek aan de markt. De organisatie had routekaarten gemaakt met daarin een overzicht van de verschillende producten die gepresenteerd werden. Dat maakte het contact vrij laagdrempelig en meer persoonlijk, erg leuk! In onze kraam heeft de imker op deze manier heel veel mensen iets kunnen vertellen over biodiversiteit en wat hier allemaal bij komt kijken." Landgoed Bleijendijk liet in de kraam proeven van de eigen kazen, honing, sap uit de boomgaard en het rundvlees van de eigen boerderij. 

Voor meer informatie:
Herma Winnemuller
Landgoed Bleijendijk
Bleijendijk 2
5261 NL Vught
06 16877052
info@bleijendijk.nl 
www.bleijendijk.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven