Derde editie op KOErs: dinsdag 8 november

Focus op de bodem, welke kansen en uitdagingen geeft dat in de praktijk?

Een efficiënte kringloop heeft een gezonde bodem, gezond gewas en een gezonde koe als basis. In de transitie naar een toekomstbestendige veehouderij neemt de laatste jaren de aandacht voor kringlooplandbouw en de bodem toe. Het verbeteren van de bodemgezondheid heeft effect op de productie en kwaliteit van ruwvoer en daarmee koegezondheid. Hoe u de bodem verbetert, is afhankelijk van een combinatie van factoren en keuzes die u als veehouder maakt. Tijdens op KOErs delen sprekers vanuit eigen praktijkervaringen kansen en uitdagingen met u.

Op dinsdagavond 8 november, staat het thema 'Gezonde bodem, gezonde koe' centraal in de derde editie van op KOErs, een initiatief vanuit VKON. René Jochems, deelt als specialist toegepaste bodembiologie zijn kennis en ervaringen vanuit theorie en praktijk en zal daarbij ingaan op de vragen: Hoe ziet een gezonde bodem eruit? Hoe zorg je dat de bodem beter bestand is tegen droogte? Wat is de samenhang tussen bodemleven, mineralen en koegezondheid?

Daarnaast delen melkveehouders Francis Sanderink, Jan Woudstra en Erik Smale hun ervaringen over gezond bodembeheer. Allen zijn vanuit eigen perspectief al jaren bezig om de bodem te verbeteren voor een efficiëntere kringloop en daarmee een toekomstbestendig bedrijf. Wat is hun geheim om de bodem te verbeteren en koeien gezond te houden?

Bij op KOErs aanwezig zijn?
Op KOErs is een jaarlijkse terugkerend evenement voor melkveehouders, dierenartsen en andere geïnteresseerden in de melkveehouderij waar actualiteit, innovatie en het delen van kennis en praktijkervaringen centraal staan. Op KOErs vindt plaats op 8 november van 20:00-21:30 uur bij ‘de Punt’ in Vroomshoop en is ook online bij te wonen. Voor meer informatie over het programma en om u aan te melden gaat u naar deze pagina. Dierenartsen die het gehele programma volgen, komen in aanmerking voor 1,5 nascholingspunt.

Deze editie van op KOErs 2022 wordt mogelijk gemaakt door:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven