Raphaela I gekroond tot 'Bayerischen Bio-Königin'

De 'ökologische Land- und Lebensmittelwirtschaf' in Beieren heeft een nieuwe ambassadrice: Raphaela I werd begin oktober op het familiebedrijf Biohof Lex in Emling/Bockhorn (district Erding) tot Bayerischen Bio-Königin (oftewel Beierse Biologische Koningin) gekroond.

In haar tweejarige ambtsperiode wil Raphaela I nog meer mensen overtuigen van de voordelen van de biologische landbouw: "Met biologisch komen we allemaal vooruit! Biologisch is goed voor het klimaat, voor de biodiversiteit, voor de bescherming van onze bodem en ons water, voor onze landbouwdieren. Genieten en goed doen tegelijk - dat kan met bio, en vooral goed met bio uit Beieren!"

Raphaela I. Foto: LVÖ/nmb

Raphaela I ontving de kroon uit handen van Thomas Lang, vice-voorzitter van de Beierse vereniging voor biologische landbouw (LVÖ Bayern), en Ralf Huber, voorzitter van het Staatscomité voor biologische landbouw van de Beierse landbouwvereniging (BBV), tijdens een ceremonie op haar familiebedrijf.

"Met Raphaela I kunnen we een biologische koningin kronen die dankzij haar opleiding en haar dagelijks werk bij Biohof Lex precies weet wat biologisch is en wat het kan doen. Wij zijn verheugd dat Raphaela haar kennis en passie voor de biologische landbouw in de toekomst als Biologische Koningin met de bevolking van Beieren zal delen. Als ambassadeur van de gehele biologische sector in Beieren vertegenwoordigt de 'Bayerische Bio-Königin' meer dan 11.600 biologische landbouwbedrijven en meer dan 4.500 bedrijven in de verwerking van en handel in biologische levensmiddelen. De toekomst van ons voedsel ligt in de biologische landbouw."

Achtergrond
De 'Bayerische Bio-Königin' is de ambassadeur van de Beierse biologische landbouw en -voeding. Zij vertegenwoordigt de gehele Beierse biologische sector. Haar soevereine doel is de bevolking van Beieren te inspireren voor regionale biologische voeding. Om de twee jaar wordt een nieuwe koningin gekozen. Daartoe dragen de vier Beierse biologische verenigingen Bioland, Naturland, Biokreis en Demeter en de Beierse Boerenbond elk een kandidaat voor. Een jury kiest uiteindelijk welke kandidaat de komende twee jaar de titel mag dragen.

Raphaela I volgt biologische koningin Annalena I op, die tijdens haar regeerperiode met veel inzet en succes de biologische landbouw heeft bevorderd.

Bron: Naturland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven