Twee vogelgriepgevallen net over de grens met België

Er is in België vogelgriep van het type H5 vastgesteld bij een commercieel pluimveebedrijf in Hoogstraten in de provincie Antwerpen. Dit meldde FAVV gisteren (24 oktober). Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is het bedrijf geruimd. Rond de haard worden een beschermingszone van 3 kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer ingesteld. Deze liggen deels in Nederland.

De kaart van het vervoersbeperkingsgebied van 10 kilometer in verband met een besmetting vogelgriep op een locatie in Hoogstraten is te raadplegen via de website van het ministerie van LNV.

Eerder (20 oktober) maakte FAVV al bekend dat er vogelgriep van het type H5 vastgesteld is bij dieren van een vogelhandelaar in Evergem in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, net over de grens bij Zeeuws-Vlaanderen. Om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, worden het pluimvee en de vogels die nog aanwezig zijn geruimd. Rond de haard worden een beschermingszone van 3 kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer ingesteld. De 10 kilometerzone loopt deels over Nederlands grondgebied.

De kaart van de 10 kilometerzone is te vinden op de website van het ministerie van LNV.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven