Joanne Dronkers, quality manager TerraSana:

"Mooie kans om iets over onze zongedroogde tomaten te vertellen in de Keuringsdienst van waarde"

Worden zongedroogde tomaten echt in de zon gedroogd? De Keuringsdienst van waarde noemt het 'de vraag der vragen' en maakte een tv-aflevering over deze brandende vraag. Deze aflevering werd afgelopen donderdag 20 oktober uitgezonden. TerraSana's quality manager Joanne Dronkers werd als expert gevraagd om te vertellen over zongedroogde tomaten. Joanne: "Wat een mooie kans om iets over onze zongedroogde tomaten te vertellen in de Keuringsdienst van waarde. De tijd vloog om en was te kort voor all details."

Ze vertelt in het item onder meer dat de zongedroogde tomaatjes van TerraSana in Sicilië gedroogd worden. "Dit ligt nog lager dan Tunesië, waardoor de zonkracht daar heel sterk is. Dus dat zijn de ideale omstandigheden om deze tomaten te drogen." De leverancier oogst de tomaten, wast ze en snijdt ze doormidden. Dan worden ze op rekken neergelegd, besprenkeld met zout en leggen ze het een paar dagen op het veld neer om te drogen. 

Daarom verwijst ze naar het hele verhaal. TerraSana meldt op social media dat kiezen voor biologisch hierin een wezenlijk verschil maakt. "In de bio-branche zijn we eerlijk en transparant. Onder het bio-logo staat altijd of de grondstof uit de EU komt of niet. Zouden de tomaten uit Turkije komen, dan had er NON-EU gestaan. Bij ons staat er Italy Agriculture. Zo weet je dus zeker dat de tomaten uit Italië komen. En ja, de zongedroogde tomaten worden op een bedje echt in de open lucht en door de zon gedroogd. Hierbij gebruiken de producenten alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen om de insecten af te weren. Denk hierbij aan geluiden van (roof)vogels. Eerlijkheid staat voorop. Bij bio wel. Bekijk hoe we de tomaten in Italië maken."

Klik hier om de aflevering van de Keuringdienst van waarde te bekijken.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven