LOOS wint 60.000 euro om verpakkingsloze mobiele supermarkt door te ontwikkelen

Start-up LOOS Utrecht heeft donderdag 20 oktober tijdens de Feestelijke Finale van de VOORbeeld-verkiezing van Stichting Voor 60.000 euro gewonnen. De jury voelde het enthousiasme en de passie van de drie jonge ondernemers en wil hen met dit geldbedrag dan ook een impuls geven voor de groei van de sociale onderneming.

De presentatie. Foto: Ben Harris

LOOS fietst op dit moment heel Utrecht rond met haar verpakkingsloze en mobiele supermarkt waar iedereen met eigen potten, bakjes en zakjes boodschappen kan halen en zo (plastic) verpakkingen kan besparen. Vaste en wekelijkse routes maken het gemakkelijk om de opvallende fiets op straat terug te vinden. Een veelgehoorde vergelijking is ook wel de SRV-wagen omdat LOOS echt in de buurt komt. Jiske de Jong, Laurens Kok en Saskia IJpema, de drie jonge en ambitieuze ondernemers achter het bedrijf, zien na een halfjaar rondrijden veel potentie in de groei en impact die LOOS kan hebben.

LOOS met de bijbehorende cheque. Foto: Ben Harris. 

En die passie wisten zij met hun pitch ook over te brengen op de jury. De jury, bestaande uit Tanja Jess, Marianne Thieme, Anoesjka Imambaks, Simone Filippini en Jan Rotmans, stelde kritische vragen, maar ziet zeker potentie in het bedrijf. Met dit geldbedrag bieden zij LOOS dan ook de kans om flinke stappen te zetten.

Saskia, Jiske en Laurens voor de fiets

De VOORbeeld-verkiezing is een project van VOOR die 10% van haar volledige omzet aan een project geeft waar de wereld mooier van wordt. De editie van 2022 had het thema 'VOOR een gezonde samenleving', waar in totaal 245.000 euro te verdelen was. Afgelopen juni is door ruim 17.000 mensen gestemd op 76 deelnemende projecten. Uit de top 15 zijn in juli 6 projecten genomineerd door de jury die elk kans maakten op bedragen tussen de 10.000 en 100.000 euro.

Voor meer informatie: info@loosutrecht.nl en www.loosutrecht.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven