'Peasmaker' Chantal Engelen aan de slag bij Driekant

"Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"

'Peasmaker' Chantal Engelen werkte in oktober mee bij bio-bakkerij Driekant in Zutphen. In een tussentijds verslag vertelt ze wat meer over de bijzondere wijze waarop ze bij deze bakkerij de biologische speculaas maken:

"Als bakkerij speculaas maken met 15 man. Waarom zou je dat doen? Gisteren hielp ik bij mijn peasmaker Marijn Smit van bakkerij Driekant met het maken van speculaas. Ingrediënten afwegen, deeg maken, deeg rollen, uitsnijden, decoreren, bestrijken, bakken en inpakken. In het hele proces telde ik grofweg 15 man die aan deze speculaas gewerkt heeft."

"De speculaas is 100% biologisch en handgemaakt en dat maakt hem bijzonder. Maar die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maakt hem echt uniek. Bakkerij Driekant is één van de eerste sociale ondernemingen van ons land. De meerderheid van de medewerkers heeft een verhaal en zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te noemen. Bakkerij Driekant geeft ze een werk- en opleidingsplek, een thuis."

"Het assortiment is daar een uitvloeisel van. Dat bestaat deels uit koeken en toastjes waarvan de bereidingstappen makkelijk uit te voeren zijn. Ik kon dus ook zo meedraaien in het bakteam en dat was een feestje. Iedereen wil meteen weten wie je bent, wat je komt doen en hoe lang je blijft. Maar al snel gaan de gesprekken ook de diepte in, sneller dan ik gewend ben eigenlijk."

"Deze bakkerij heeft nu al mijn hart gestolen. Ze hebben net als vele andere bakkers nu, tal van uitdagingen om mee te dealen. Ik hoop zo dat ze de komende tijd kunnen rekenen op iedereen die hen een warm hart toedraagt."

Klik hier voor het volledige artikel dat Chantal naar aanleiding van haar ervaringen bij Driekant schreef. 

Voor meer informatie:
chantal@peasofme.com 
www.peasofme.com 

info@driekant.nl 
www.driekant.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven